Ram Bikes обновява Mentor и добавя Terra

Още при представянето на HT.One стана ясно, че Ram Bikes подготвят нова версия на модела Mentor, който да бъде най-бюджетния маунтин байк в колекцията на марката. Сега този велосипед вече е на пазара заедно с новия дамски модел Terra, който е негов аналог, само че предназначен за нежния пол.

Mentor

По изключение този път ще започнем с окомплектовката. Mentor се предлага в два варианта – Mentor.1 е в цвят черно/червено и струва 699 лв., а Mentor.2 е в сиво и черно и струва 569 лв. Съществена разлика е, че Mentor.1 е с дискови спирачки, докато по-евтиният вариант е с V-образни. Поради тази причина те ползват и два различни варианта на рамката, като тази за V-спирачки е съвместима и с дискови.

Иначе и двата байка са с 27.5 цолови колела, а геометрията е ХС ориентирана и е като при модела HT.One. Mentor e наличен в три размера (17, 19, 21 инча), а данните за тях можете да видите в следната таблица: 

Има още доста разлики в окомплектовката между двата варианта на модела – за 140 лв. отгоре при Mentor.1 получавате по-добра вилка и повече предавки отзад, но със сигурност и по-евтиният байк ще намери своите почитатели, настроени за леко и любителско каране. И при двата велосипеда са използвани периферни компоненти със собствената марка Bikelab – нещо, до което Ram Bikes прибягват за първи път и което като цяло е добър вариант за постигане на по-ниска цена.

http://www.ram-bikes.com/bikes/mentor/


Реклама


Terra

Всичко казано по-горе важи и за дамския модел Terra, който се предлага в две разновидности с идентични цени и окомплектовки (699 лв. с дискови спирачки и 569 лв. с V-образни).

Разликите, разбира се, са на първо място в рамките, които са с много по-ниска горна тръба, допълнително извита за по-лесно прекрачване. Тъй като и размерите са по-малки (15 и 17 инча), теглото също като цяло е малко по-ниско – 1.8 кг при най-малката рамка. Както може да се очаква, при Terra рамките са и по-къси, същото важи и за лапата, която е 60 мм и при двата размера.

Струва си да отбележим, че това на практика е първият велосипед на Ram Bikes, проектиран и изпълнен специално за дамската аудитория. Пълните окомплектовки можете да видите тук:

http://www.ram-bikes.com/bikes/terra/

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>