Предложения за спускане 2017 | Drag Zone

Лятото идва, байкпарковете откриват сезона, за любителите на спускането настъпват най-хубавите дни. Ако се нуждаете от нов велосипед, компонент или екипировка, в DragZone.bg и веригата от реални магазини със същото име можете да намерите доста интересни неща и голям асортимент. Ето няколко продукта, които те избраха да представим пред вас през месец юни:


Рамка Banshee Legend

За тази рамка може да се каже и много, и малко. „Многото“ можете да прочетете в статията за Banshee 2017. Вярно е, че електриково-зеленият цвят на горната снимка е за модела от 2016 г., но честно казано той дори ни харесва повече, а разлики в детайлите няма. Краткото описание на Legend би било: елитна рамка за спускане и фрийрайд за 27.5-цолови колела с отлична геометрия, много нисък център на тежестта и прецизно моделирана кинематика на задното окачване, която е изпипана до най-малкия детайл и ще накара всеки посетител в байкпарка да се загледа по нея. И ако неща като агресивната и стабилна геометрия, хидроформованите, тройно изтънени тръби, проходната задна ос, конусовидната челна тръба, ушите ISCG07 и ходът на задното окачване 205 мм можем да приемем като стандартни при този клас и тип продукти, струва си да наблегнем на още няколко подробности, които са важни при този модел. На първо място е ниският център на тежестта, който произтича от разположението на задния амортисьор и всички ставни връзки близо до средното движение. На практика значителна част от масата на рамката (3.82 кг без шок) е съсредоточена в тази област, което увеличава стабилността и подобрява завиването. Кинематиката на окачването KS Link е проектирана за максимално добро представяне при каране с висока скорост по най-груб терен, а задният амортисьор (с размери 240х76 мм) можете да подберете сами, тъй като този на снимката е само илюстративен (Banshee наблягат на това, че може да ползвате и шок с пневматична пружина, а не само с метална). Невидим за очите детайл е вътрешното оребряване на тръбите на задния триъгълник, което ги прави още по-здрави; затова пък съвсем забележими са буферите за двукоронна вилка при челната тръба, които предпазват рамката в случай на падане. В някои отношения Banshee предпочитат да бъдат традиционалисти – средното движение е 83 мм с резба, пътят за жилата и маркучите е външен – тези решения целят да осигурят лесно сервизиране и безпроблемна експлоатация, без да се интересуват от диктата на модните тенденции. Legend може да се кара в състезателни условия, без това да наруши гаранцията ѝ (поне в рамките на първата година), а ако случайно успеете да причините на рамката нещо лошо при падане, производителят има програма за замяна при по-изгодни условия.

3590 лв. от DragZone.bg

 


Drag Kink Comp

С подобен ярък външен вид е и DH/FR велосипедът на Drag, който се предлага в две нива на оборудване, като Comp е по-достъпното като цена.

Преди всичко е важно да наблегнем на това, че тази рамка от няколко години е подложена на „тормоз“ от състезателите на Drag и благодарение на това е оптимизирана за сериозните изисквания на дисциплината спускане. Челният ъгъл е малък, колелата са с размер 27.5, рамката е дълга и стабилна, ходът на задното окачване е 190 мм, осигурени от четиризвенна система с реална опорна точка (т.е. на практика едноставна конструкция с допълнителни връзки). Изработена е от алуминиева сплав 6069 с масивни, хидроформовани и тройно изтънени тръби.

Залагайки като основна цел да направят велосипеда достатъчно достъпен като цена, Drag добавят към доказаната си рамка вилка Rock Shox Boxxer RC и микс от компоненти, който включва сравнително евтино задвижване (заден дерайльор Shimano Alivio с команди Acera), добри спирачки в лицето на Shimano Deore BR-M615 и периферни компоненти Cox. Гумите Schwalbe Hans Dampf не са точно модел за спускане, но така или иначе всеки спускач има лични предпочитания в тази насока, пък и моделът Kink е ориентиран и към фрийрайд карането и сесиите в байкпарковете.

4150 лв. от DragZone.bg


Giro Switchblade Mips 2017

Switchblade MIPS е каска с подбрадник от ново поколение. Този шлем покрива стандартите за сигурност дори на дисциплината спускане (CPSC, EN-1078 и ASTM-1952-DH), но в същото време осигурява на любителите на ендуро карането удобството да свалят подбрадника съвсем лесно с помощта на два бутона, така че да осигурят по-добро проветрение за лицето по време на изкачвания и педалиране. За добрата вентилация се грижат и общо 20-те отвора с вътрешни канали за насочване на въздуха.

Отлятата In-mold конструкция соликарбонатна черупка и корпус от EPS пяна от вътрешната страна е допълнена с технологията MIPS (Multi-directional Impact Protection System), която намалява усукващите натоварвания върху мозъка, които често възникват при падане. Благодарение на това Switchblade гарантира високо ниво на сигурност във всяка ситуация.

Система за регулиране Roc Loc ® Air DH е разработена специално за шлемове и включва патентован дизайн, който не позволява на вътрешността на шлема да прилепне към лицето, за да запази директния въздушен поток. Системата позволява лесно регулиране на степента на притягане само с една ръка. Хидрофобната, анти-бактериална подплата може да абсорбира до 10 пъти повече влага от собственото си тегло. Задържа потта и не и позволява да попадне в очите ви, като същевременно не задържа миризма и съхне бързо. Switchblade MIPS се предлага в два размера – M (55-59 cм) и L (59-63 cм).

Козирката P.O.V. Plus™ е снабдена с механизъм, който позволява регулиране нагоре и надолу с фиксирани позиции. Разполагате с три позиции за каране + висока позиция за поставяне на маската на челото. Регулира се лесно и по време на каране, само с едната ръка. В комплекта е включена и допълнителна сменяема козирка с възможност за монтаж на камера.

429 лв. от DragZone.bg


Педали Crank Brothers Stamp Large

Макар да е известна най-вече със своя патентован механизъм за закопчаване при педалите с автомати, компанията Crank Brothers произвежда и добри платформени педали, а моделът Stamp е най-новият и най-добър сред тях.

Както личи и от името им, това е по-големият размер на модела с платформа 114х111 мм. Crank Brothers го препоръчват на хора, носещи обувки от от 43 до 49 номер, но и всеки, който предпочита максимално широки педали, може да се възползва от това предложение. Теглото също е добро – 405 грама, но без да е за сметка на здравината. Вижда се също така, че конструкцията е много отворена, което предполага педалите а не задържат кал.

Платформата е много тънка и леко вдлъбната в средата – там тя е с дебелина 11 мм, а в краищата 13 мм. Към това обаче се добавя височината на шиповете, които са солидни и не създават съмнения относно сцеплението. В централната част, около оста, повърхността е релефна за по-добър контакт с обувките. Педалите са с по 10 сменяеми шипа от всяка страна.

Сериозен е и подходът към лагерите. За този модел Crank Brothers залагат изцяло на плъзгащи лагери Igus, при това специално разработени за тях. Използването на такива лагери и сега е често срещано по отношение на вътрешния, но при повечето производители, включително и при много от другите педали на Crank Brothers, външният лагер е търкалящ – сачмен, ролков или иглен. При Stamp обаче на това място се използва широка конусовидна композитна втулка и тестовете на компанията показват, че тя е изключително надеждна и износоустойчива. Оста е от хром-молибденова стоманена сплав.

В момента Stamp са и с намаление в цената.

229.00 183.19 лв. от DragZone.bg


IXS Pivot 6.1 DH

IXS Pivot 6.1 DH е блуза подходяща, за спускане, фрийрайд и и изобщо за каране надолу. Както и другите DH джърсита на IXS, тя е изработена е от рециклирана полиестерна материя, т.е. от влакна, произведени чрез преработка на пластмасови бутилки. По този начин дрехите са еталон за екологичност, без това по никакъв начин да се отразява на функцията и качествата им, защото материята осигурява отличен комфорт, добро проветрение и е антибактериално третирана.

Благодарение на удобната кройка и разтегливите панели, тези екипи пасват идеално по тялото и са изключително удобни за спускане и други подобни видове каране. Обличането и събличането са лесни, благодарение на еластичната яка BraceNeckTM. Pivot 6.1 DH се предлага в два цвята и три размера – M, L, XL.

Много полезен детайл е вградената кърпичка за забърсване на очила/маска.

119 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>