Предложения за месец май 2017 | Shockblaze и Maxbike

Предложенията от Макском за месец май са доста интересни и са насочени към любителите на All Mountain карането, но не само…


TRACE ELITE 27.5″ 2017

За 2017 г. моделът Trace Elite получава още по-висок клас окомплектовка, така че да се бори за вниманието и на по-взискателните клиенти.

„Черешката на тортата“ в списъка от компоненти е задвижването Sram X01 Eagle с 1х12 предавки. Няма грешка в написаното – Shockblaze наистина са заложили най-новото в областта на скоростните системи със задна касета 10-50 зъба, така че любителите на един венец отпред да се насладят на максималния за момента обхват.

В допълнение към това получавате и готов комплект колела Mavic Crossride Tubeless Quest, като дори и гумите са такъв модел. Вилката е Fox Float Evo със 140 мм ход, спирачките са Sram Level TLM, а колът за седалка е регулируем – Rock Shox Reverb. Периферните компоненти са брандирани с марката на Shockblaze и допълват цветово рамката.

Рамката е позната от досегашния модел (в МТБ-БГ сме я тествали с друга окомплектовка) и е с проходна ос отзад, хидроформовани тръби, четириставно окачване тип Horst link и 140 мм ход на задната ос. В малкия си размер това е една от най-ниските и компактни рамки на пазара, което прави велосипеда много повратлив и маневрен, включително и заради челния ъгъл, който е 69.5 градуса. В среден и голям размер стойностите на геометрията като цяло са около средните.

4775.00 лв. от Shockblaze.com или от магазини Maxbike


TRACE RACE E8000 27.5″ PLUS 2017

И ако високият клас оборудване на предходния велосипед ви е изненадал, пригответе се за още по-голям сюрприз:

Shockblaze смело се хвърлят на пазара за електрически маунтин байкове с модела Trace Race E8000, който ще се опита да предложи на българските потребители качество и актуални технологии на далеч по-достъпни цени, в сравнение с повечето популярни марки.

Да започнем с това, че велосипедът използва електрическо задвижване Shimano Steps E8000, допълнено от компоненти Shimano SLX (заден дерайльор, задна касета и команда). Моторът и батерията са интегрирани към рамката, която също е разработена специално за електрически велосипеди.

От името, а и от снимката, се забелязва, че велосипедът е с т.нар. Plus гуми, по-конкретно Schwalbe Nobby Nic 27.5×3.0, монтирани върху колела DT Swiss M1700 Spline Two, респективно и с Boost стандарт за проходните оси отпред и отзад (15х110 мм и 12х148 мм). Това го прави напълно конкурентен и съзвучен с тенденциите на пазара, където все повече е-байкове залагат на тези по-големи гуми заради повишеното сцепление и газене.

Рамката засега се предлага в два размера (М и L), които са с доста балансирана геометрия – дълги, но не прекалено; с челен ъгъл 68° и ъгъл на седалковата тръба 75°. Веднага се виждат подробности като конусовидната челна тръба, вътрешното окабеляване и добавеният водач за веригата. Окачването е многоставно от типа с виртуална опорна точка и цял заден триъгълник и ход 140 мм. Толкова е ходът и на вилката, която е Rock Shox Sektor Silver RL.

Окомплектовката е допълнена от спирачки Shimano BL-M506L/BR-M447, понижаващ кол Rock Shox Reverb и периферни компоненти Shockblaze.

6199.00 лв. от Shockblaze.com или


EXUSRTAR E-BHM122

Каската е задължителен аксесоар за всеки планински колоездач, а този модел на Exustar ви доставя всичко необходимо на добра цена.

Каската е достатъчно лека (288 грама), за да се ползва за крос-кънтри каране, но и с характерното за All Mountain моделите по-голямо покритие на тила, за да се осигури по-голяма защита.

20-те отвора за проветрение осигуряват добра циркулация на въздуха и са снабдени с мрежа против насекоми отпред, а козирката и меките подложки от вътрешната страна могат да се свалят.

Конструкцията е класическа (отливка от EPS пяна и поликарбонатна обвивка), а системата за регулиране използва зъбно колело и позволява лесно нагаждане с една ръка и с малки степени. Размерът, в който се предлага, е за обиколка на главата 56-62 см.

Този и други продукти и аксесоари може да намерите във веломагазини Maxbike.

89.00 лв. от магазини Maxbike

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>