БКС разпространи документи за 2016 г.

БКС, БКС, пак в скандали се тресе! Не че ни е особено смешно, но това ни дойде наум след поредната публикация в уебсайта на Българския колоездачен съюз. Иначе темата бе открехната (пак от страна на родната федерация) преди двайсетина дни. Сега има и продължение.

Какво знаем до момента (дори не смеем да кажем официално, но все пак): има някакъв инициативен комитет, който явно не харесва дейността на сегашното ръководство на БКС и се готви да отправи или вече отправя (по вътрешни канали) критики към него. Официално до нас нищо не е стигнало, т.е. нямаме какво да публикуваме като позиция на този инициативен комитет. Единствената официална информация, която засега достига до нас, е от страна на БКС.

Освен цитираната горе публикация, на 20 февруари 2017 БКС публикува нов материал, съдържащ връзки към 37 документа, повечето от тях от изминалата 2016 г. Доколкото успяхме да разберем, федерацията прави това в отговор на обвиненията, че липсва прозрачност, т.е. това е нещо като публичен отчет за дейността и за различни проблеми, които са заварени или възникнали. Доколко е изчерпателен не можем да знаем, но пък в статията се съдържа и обещанието, че подобно осветляване на дейността и документите ще продължи и занапред, което според нас е нещо добро като практика.

И така, който се вълнува от проблемите и дейността на Българския колоездачен съюз, може да прочете тези материали тук:

http://www.bcu.bg/read_news.php?language=1&choice_news=203

Реклама