Представяне на отбора Scott-Sram

За 2017 г. Scott започва ново партньорство със Sram в рамките на ХС отбор, който без съмнение ще бъде един от най-силните на световната сцена, защото водещите спортисти в него са Нино Шуртер и Джени Рисведс.


Новият отбор SCOTT-SRAM MTB Racing Team е продължение на едно успешна история, която започва през 2002 година, когато Scott възлага на ХС легендата Томас Фришкнехт да сформира отбор от елитни спортисти за участие в Световната купа и други избрани състезания. Първото име на тима е Swisspower, а философията е да бъдат привлчени не само вече утвърдени атлети, но и да бъдат развивани млади таланти от Швейцария – пример за такъв случай е Флориан Фогел, а от 2003 г. и Нино Шуртер, който и досега е лице на отбора. Следващото име на тима е SCOTT-Odlo, но в края на 2016 г. стана ясно, че Scott са в процес на преговори за нов партньор и сега вече е ясно, че това ще бъде не кой да е, а една от най-значимите компании на пазара – Sram.

Успехите на шестимата членове на тима са трудно изброими, затова ще се ограничим само до някои от последните им резултати. Нино Шуртер приключи 2016 г. като олимпийски и световен шампион по ХСО, а Джени Рисведс, която е единствената жена в тима, спечели златен медал на Олимпийските игри и е световен шампион при жените до 23 години. Михаел ван дер Хайден е световен шампион до 23 г. през 2014 г. и шампион на Холандия, а младоците в тима, от които се чаква тепърва да развиват успешна кариера, са Андри Фришкнехт и Матиас Щирнеман. Съставът допълва специалистът в колокрос състезанията Марсел Вилдхабер.

Повече подробности за тима, включително и за велосипедите, с които ще карат, можете да разгледате тук: http://scott-sram.com/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>