Проектът C3 е готов за големи неща през 2017

Проект C3 e името на отбора на Trek, включващ някои от най-големите имена във фрийрайд и слоупстайл карането. Макар структурата му да е по-различна в сравнение с отборите за Световната купа, да речем, целта винаги е била ясна и единна – да се осигури развитие на млади и талантливи карачи и да се разгърне изцяло потенциалът на вече доказаните спортисти на най-високо ниво.

Ако се чудите какво означава С3, името идва от три английски думи – Competition, Creativity, Cinematics. Те отразяват основните занимания на спонсорираните карачи и главния фокус на отбора: участие в състезания, изобретателност в карането и заснемане на въздействащи фото- и видеоматериали.

Брандън Семенук, Брет Рийдър, Кам Маккоул, Раян Хауард и Том ван Стийнбъргън са звездите, които и през 2017 г. ще карат с велосипедите на Trek и под вещите напътствия на фрийрайд легендата Андрю Шандро.

2016 година донесе на отбора запомнящи се постижения, сред които са победите на Брет Рийдър в Crankworx Whistler Slopestyle и на Брандън Семенук в Red Bull Rampage. Това ще са две от многото събития, върху които тимът ще се фокусира и през сезон 2017.

За тази година в С3 влиза и нов колоездач – изгряващата звезда от Швеция Емил Йохансон. С четвъртото си място в слоупстайл състезанието Crankworx Whistler 17-годишният младеж показа, че е готов да се изкачи до следващото ниво и не крие радостта си от присъединяването към отбора на Trek.

“Честно, нямам думи да изразя какво е да стана част от отбора, в който са най-любимите ми карачи. Не очаквах, че ще постигна чак такова нещо! Преди година дори нямах FMB лиценз, а сега вече карам за мечтания спонсор на най-високо ниво. Не мога да съм по-щастлив!“.

Можете да следите изявите на Емил в Instagram на @johanssoemil. Членовете на тима ще виждате във всички големи фрийрайд/слоупстайл събития, можете да следите за новости и в Instagram на @c3project. Новият дом в интернет на състезателните програми на Trek се намира на адрес racing.trekbikes.com, където можете да разглеждате снимки, най-новите видеоклипове, профили на спонсорираните спортисти и интересни истории с тяхно участие.


Снимки: Trek


Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>