Прототип на Ivtec за алуминиеви греди с канал

Интересни неща могат да се видят около 24-часовия маратон в с. Мътеница. Преди три години Иво Бичкиджиев от Крива спица използва именно това събитие, за да покаже официално и публично своя чисто нов продукт – багажника Ivtec за превозване на велосипеди върху напречни греди на покрива на автомобила.

Оттогава насам доста хора се довериха на този простичък, добре измислен, произведен в България багажник – съдим по това колко от познатите ни ползват такъв. За момента обаче пред много хора има и едно ограничение – първият и все още актуален модел на Ivtec е проектиран за напречни греди с правоъгълен профил. Много шофьори обаче предпочитат алуминиеви греди с елипсовиден (аеродинамичен) профил, защото те намаляват шума. Проблемът за компании като Ivtec e, че при този тип греди е трудно да се говори за каквато и да е стандартизация – срещат се всякакви размери, профили и форми. Има все пак горе-долу унифицирано закрепване на багажници към тях и то е чрез канал, изрязан от горната им страна. Има обаче и поне няколко размера за този канал – аз лично съм виждал три различни.

Прототипът на Ivtec за момента се тества на греди Thule, които са сред често използваните, но доколкото разбрахме, идеята е чрез допълнителни/заменяеми детайли той да стане съвместим и с други популярни марки греди. Важното в случая е преди всичко това, че работата по такъв модел не само е започнала, но е и доста напреднала. Живот и здраве, багажниците за алуминиеви греди може би ще са готови за продажба през пролетта на 2017 г. и ще осигурят възможност на мнозина да се възползват от този универсален начин за превозване, при това на достъпна цена.

Очаквайте повече подробности, когато продуктът влезе в серийно производство.

http://ivtec.bike/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>