Bike Pins – оригиналните светлоотразители

Bike Pins е нещо повече от нов продукт – това е нова идея, която има за цел да комбинира забавното с полезното, оригиналността с безопасността. И която има нужда от подпомагане, за да се случи.

Законите често са скучно четиво. Скучни са понякога и предписанията им, но необходими. Според Закона за движение по пътищата, чл. 79, „За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни: 1. спирачки; 2. звънец и да няма друг звуков сигнал; 3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад; 4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.

Нека си го кажем направо обаче, повечето светлоотразители на пазара са скучни, еднообразни, имаме чувството, че само загрозяват лъскавите ни планински велосипеди… Е, светлоотразителите Bike Pins имат амбицията да променят това. На външен вид те приличат повече на играчки, на някакви стикери или аксесоари за разкрасяване и индивидуализиране на байка… и наистина са това, но са и нещо повече – средства за пътна безопасност.

Създателят на тези свежи аксесоари, Данаил Лазаров, е започнал кампания за набиране на средства чрез сайта Kickstarter. Копираме прес-изявлението, в което има още подробности за това начинание:

Bike Pins

Български графични светлоотразители срещат изкуството с колоезденето и дават повече сигурност на пътя

„Bike Pins“ са нов продукт – български велосипедни светлоотразители, които търсят подкрепа за развитието си чрез платформата за споделено финансиране Kickstarter. Те са създадени за всички, които искат колелата им да бъдат оригинални и различни, но и да са по-забележими на пътя.

Графичните светлоотразители са уникален продукт на пазара, нямат аналог, и се отличават както с иновативно закрепване, така и с авторски дизайни, създадени от български художници.

Създателят на Bike Pins Данаил Лазаров в момента търси подкрепа, за да достигне целта си от 5000 долара в платформата Kickstarter. Това ще позволи идеята да се развива и финансира, за да започне серийно производство. Датата, до която Bike Pins са активни в Kickstarter, е 27 октомври.

Възможностите за подкрепа са разнообразни и започват до един долар. Първите 200 души, които участват с 8 долара ще получат по един светлоотразител по избор след края на кампанията. Има възможност и за финансиране с по-големи суми, срещу които да се получат 5, 10 или всичките 15 вида Bike Pins. По този начин хората, които подкрепят идеята, не само получават продукт по избор, но и участват във финансирането на проекта.

В концепцията на Bike Pins е заложена не само идеята за популяризиране на българското изкуство (всеки светлоотразител е създаден от роден художник), но и благородна кауза. Данаил Лазаров иска по един долар от всеки продукт да се отделя в специален фонд за закупуване на велосипеди за деца от домове за сираци.

Всички, които желаят да подкрепят Bike Pins, могат да го направят чрез платформата за споделено финансиране Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/danlazaro/bike-pins-the-worlds-coolest-bicycle-reflectors?ref=project_link.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>