Shimano представи понижаващ кол за седалка

С откриването на изложението Евробайк Shimano представи няколко интересни нови продукта, включително и чрез дъщерните си марки, каквато е тази за периферни компоненти PRO. Започваме с това, което ни направи най-силно впечатление, а именно – понижаващият кол за седалка, който става част от АМ/ендуро серията Koryak.

Както се вижда от снимките, колът е с дистанционно командване и вътрешен път за жилото – такава е тенденцията при всички подобни продукти от висок клас, така че тези характеристики са очаквани.

Koryak е със 120 мм ход, които се регулират безстепенно и са резултат от работата на пневматична камера и хидравлична амортизация, събрани в затворен патрон, който дори може да бъде подменен, в случай че възникне проблем. С тегло 520 грама, което включва и кабела + командата, това определено е един от леките понижаващи колове на пазара! 

Потребителите ще могат да избират между два вида команди – стандартен бутон с натискане надолу/нагоре, който може да бъде монтиран както отляво, така и отдясно, или палцова команда, наподобяваща електрическата Firebolt (и съвместима с комбинираща скоба Shimano I-spec II), която е насочена към тези, които карат с 1х11 предавки или използват синхронизираното превключване на електрическите скорости Di2 на японския производител, тъй като при тях лявата страна на кормилото остава свободна. 

Интересна е и скобата за седалката – тя е с нулево изместване назад и се регулира само с един болт.

За новия продукт са подсигурени и резервни части – за патрона с хидравликата и въздушната камера, който може да се подменя, вече споменахме; при нужда може също така да се закупят и резервни втулки.

Koryak ще се предлага с диаметър 30.9 или 31.6 мм, като ще е наличен още тази есен. Цената засега не е спомената.

Повече информация за продуктите на PRO можете да намерите на адрес http://www.pro-bikegear.com/.