S-Phyre – нови ХС шпайкове от Shimano

Другите нови продукти, които Shimano представи със започването на Евробайк, са обувките от серията S-Phyre. С тях компанията прави още една стъпка нагоре по отношение на вложените технологии, дизайн и иновации, т.е. това са новите обувки от най-висок клас на японския производител. Моделите са два – един за шосе и един за планинско колоездене, като ние ще разгледаме само втория.


S-Phyre включва много от познатите до момента технологии при скъпите шпайкове на Shimano, за които можете да потърсите информация в по-стари статии. Тук ще разгледаме само новостите, а те са доста съществени.

На първо място, това е системата за стягане на обувките. Тя използва регулатори BOA, които включват тънка връв, притискаща езика на обувката, и кръгли копчета, чрез които тя се натяга бързо и лесно и опънът може да се регулира много фино. Бързото отпускане на обувката също не е проблем. ХС9 е с два такива регулатора.

Подметката, както може да се очаква, е с носеща конструкция от въглеродни нишки, за да се осигури максимална коравина и директен пренос на енергията към задвижването. Поради същата причина тя е и доста тънка. Външното покритие на подметката обаче е с каучукови смеси на Michelin, които осигуряват добро сцепление във всякакви условия. Пак с тази цел в предната част има възможност за добавяне на два шипа (бутони) с дължина 18 мм, ако се наложи да карате в кални условия.

Конструкцията на горната част също е съвсем нова. Тя е оформена от едно цяло парче висококачествена синтетична кожа с множество малки отвори за проветрение. Материалът, както и формата на обувките, носят усещане като за кожена ръкавица, или поне така твърди производителят.

ХС9 S-Phyrе се предлага в два цвята – син и жълт, в размери от 36 до 48 плюс междинни размери между повечето от тези номера и широки варианти за някои от тях. Теглото на чифт е само 325 грама. Цената все още не е обявена.

Освен този модел, има и още един, малко по-евтин – ХС7. При него липсва добавката S-Phyre в името, но и той споделя повечето от характеристиките и елементите на ХС9. Тези обувки са с един регулатор BOA и с велкро-ремък в долната част на езика. Отново използват висококачествена изкуствена кожа отгоре и карбонова подметка с външна облицовка от Michelin. Предлагат се в черен и червен цвят.

http://cycle.shimano-eu.com/

Етикети: , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>