Truvativ Descendant CoLab – четири кормила, които ще станат известни

Изкуство, магия, гениалност

Самоубийствения no-hander на Кайл Стрейт за спечелването на втора победа в Red Bull Rampage. Всяка секунда от хеттрика на Стив Смит по пътя към спечелването на Световната купа. Първата фланелка или каска, които ви помогнаха да карате по-бързо. Дизайнът на колоездачна рамка, който толкова харесвате, че ви държи будни през нощта. Музика или изкуство, което докосва душата и ви кара да настръхнете. Какво е общото между всички тези неща? Това е дарбата, гениалността, която ги превръща моментално в легенди. Не че само те правят големи неща, карат бързо, че са по-хубави или по-шумни… Става дума за нещо, което можеш веднага да почувстваш, когато го видиш или чуеш. Нещото, което кара невъзможните до момента неща да изглеждат напълно естествено. Големите атлети и творци правят всичко по свой уникален, винаги разпознаваем начин. Невъзможно е да откраднеш стила им. Това е изкуство, магия, гениалност…

Новата серия кормила Descendant CoLab на Truvativ е създадена с идеята да акцентира върху тези три елемента, които превръщат обикновеното в легендарно. Съчетавайки неповторим стил и отношение с безкомпромисна изработка и внимателно проектиране, тези четири кормила са създадени с помощта на някои от най-вълнуващите хора в планинското колоездене – атлети, посланици, творци, дизайнери… и фанатици.

Кайл Стрейт | По-голям от живота

Голям, дързък и чист американец, Кайл Стрейт преобърна фрийрайд сцената още като дете и не се мота много, преди да остави трайно своя отпечатък на нея. Лайл, както го наричат приятелите, е първият колоездач, хвърлил се от скалите на Юта достатъчно добре, за да спечели два пъти Red Bull Rampage. И макар че този голям мъж прокарва големи линии по голите склонове, той се чувства още по-добре в острите завои на дисциплината дуал слалом. Изисква се много здравина и надеждност, когато такъв голям човек кара с такава сила и скорост. Затова кормилото с неговото име е широко 808 мм и здраво, много здраво. А за да не забравяте патриотичното си настроение, Кайл е избрал за декорация на този компонент големия белоглав орел, един от символите на САЩ.

808 мм дължина
25 мм издигане
5º наклон нагоре
9º наклон назад
Материал: AL-7050
Тегло: 349 грама
Цена: 85 евро

Мартин Сьодерстрьом | Неразрушим

„Няма нищо друго, което бих искал да правя повече“, казва си той, когато усеща, че напрежението от надпреварата или усилието да овладее нов трик е твърде голямо. Мартин Сьодерстрьом има всички основания да е изнервен, когато се подготвя за поредното слоупстайл спускане и със сигурност знае едно-две неща за мъките – високият швед няколко пъти се завръщаше на сцената след тежки контузии. Сещате ли се за друг карач, който да е получил чека си с наградата в болничното легло? Тези битки го направиха по-силен и по-добър в това, което прави. Можете да видите това в карането му, в целеустремеността да даде най-доброто от себе си, и винаги с усмивка на лицето.

Кормилото на Мартин е с изчистен и приглушен дизайн, включващ цветовете на шведското знаме и напомняне на датите и местата, където са най-сериозните му падания

780 мм дължина
25 мм издигане
5º наклон нагоре
7º наклон назад
Материал: AL-7050
Тегло: 340 грама
Цена: 85 евро

Джером Клементс | Entre les Arbres

Джером Клементс се чувства навсякъде у дома. Това е нормално за човек, който обикаля света, за да се състезава с планински велосипед. Но ако трябва да сме честни, Клементс е най-щастлив когато кара между дърветата – entre les arbres – попивайки гледките, звуците, аромата и детайлите много, много бързо. Френският ендуро специалист кара с неподражаем стил, който е лек, тих и ефикасен като полета на птица, и му е донесъл прозвището Loizo Rider.

Необходимостта на Джером да кара с максимална скорост по тесни и технични пътеки го е накарала да избере по-тясно кормило, поне спрямо другите в серията. А за да бъде всичко точно, логото на JC е в яркия зелен цвят на неговия Cannondale.

750 мм дължина
20 мм издигане
5º наклон нагоре
7º наклон назад
Материал: карбон
Тегло: 219 грама
Цена: 175 евро

Стив Смит | Вечна памет „Chainsaw“

На байка или в каквото и да е друго, ако сте искали да бъдете наравно със Стив Смит, трябвало е да дадете най-доброто от себе си. И пак шансовете да надделеете биха били не особено големи. Говорещ направо и каращ здраво – това беше начинът на живот на човека, който донесе Световната купа по спускане за 2013 г. у дома във Ванкувър, Канада. Не се заблуждавайте – скоростта, с която той спечели тази титла, изисква страшно много труд. И желание. И отдаденост. Такъв успех не идва при никого – трябва сам да си го направиш. Но от време на време се раждат легенди и Стив Смит беше от най-истинските.

Кормилото на Стив Смит напомня за брилянтния стил на каране на големия канадски спускач – с разчупен дизайн и напомняне за канадския флаг чрез червения цвят.

780 мм дължина
25 мм издигане
5º наклон нагоре
7º наклон назад
Материал: AL-7050
Тегло: 349 грама
Цена: 85 евро

Кормило, зад което да застанеш

Печалбата от кормилата с логото на Стив Смит ще отива директно в неговата наследствена фондация.

Прекарайте дори 10 минути на някое DH събитие и веднага ще почувствате загубата на Стиви. Канадският спускач имаше голямо сърце и бе ярка личност, вдъхновявайки огромен брой колоездачи в собствената си страна и по целия свят. Попитайте който и да е от бившите му съотборници и той ще ви разкаже как Стиви му е помогнал да повярва в себе си и да кара по-бързо и по-добре.

След трагичната смърт на Стив Смит в негова памет бе учредена фондация (www.steviesmithlegacy.com), чиято цел е да продължи делата на известния спортист, така че след него да израсне ново поколение планински колоездачи, които да се възползват от куража и опита на канадската легенда в спускането.

Бидейки разработено месеци преди кончината му, новото кормило с името на Стив Смит е продукт на сътрудничеството му с Truvativ. С позволението на майка му, това кормило ще се продава, а печалбите от него ще бъдат внасяни във фондацията.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>