Sram 2017: GX DH

Преди две години Sram представи групата X01 DH, предназначена специално за спускане и принадлежаща към високия ценови клас. Сега компанията предлага същите основни характеристики, но на много по-достъпна цена, за DH потребителите, търсещи надеждност и функционалност в средния ценови клас, чрез новата серия GX DH. Тя включва само три компонента, но бидейки в крак с 1х технологиите, позволява комбиниране с много от другите скоростни системи с един венец отпред.

Както обикновено, водещият компонент при GX DH е задната касета – PG-720. Това е тясно специализирана DH касета със 7 предавки, с размер на зъбните колела 11t, 13t, 15t, 17t, 19t, 22t, 25t. Както се досещате, с най-малък венец 11 зъба тя не изисква главина със свободно движение XD Drive, а се монтира на стандартни главини с шлиц. Конструкцията ѝ също е „стандартна“, с отделни венци, а не цялостен фрезован зъбен блок, както е при X01 DH. Всичко това допринася за значително по-ниска цена – PG-720 струва 36 евро.

При задния дерайльор GX DH 1x X-HORIZON™ е било значително по-трудно да се избяга от новите, по-скъпи технологии, затова и цената му е сравнително висока – 119 евро. Производителят обаче обещава надеждност и здравина, прецизност и бързина на превключването дори под натоварване, благодарение на детайли като 12-зъбните ролки с капсуловани лагери, стабилизатора на рамото и ограничаването на движението на дерайльора само в хоризонтално направление. GX DH е проектиран само за работа със 7 предавки и е ограничен до най-голям венец 28 зъба.

Командата GX DH 1x X-ACTUATION™ струва 48 евро и функционално не се различава от повечето 1х превключватели на Sram. Съвместима с комбинираща скоба MatchMaker, командата изобщо няма гривна за кормилото. 7-скоростна, с възможност за „качване“ на цели 5 предавки наведнъж, тя е готова за интензивна употреба от старта до финала на всяко DH трасе.

И трите компонента в серията са напълно съвместими с по-скъпите продукти от групата X01 DH, което вероятно ще подтикне и потребителите, и производителите към комбинации, целящи оптимизиране на цената. По отношение на веригата и курбелите Sram препоръчват GX DH да се комбинира с верига PC-1130 и с новите Truvativ Descendant.

www.sram.com

www.bikelab.bg

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>