Formula 33 – преоткриване на леката вилка

Наскоро ви представихме модела 35 на Formula, но италианският производител продължава да акцентира върху продуктите си и новата им визия. Сега компанията разпространи информация за най-леката вилка в каталога си, носеща името 33 – това отново е диаметърът на горните тръби.

33 е с тегло само 1585 грама при размер 27.5 и 1665 грама при размер 29. Предназначението на вилката обаче не е ограничено единствено до ХС велосипедите. Formula 33 се предлага в стандартен (100-120 мм)  и удължен вариант (130-140 мм), като ходът може да се променя вътрешно. Това я прави подходяща и за ХС/АМ велосипеди.

Както и при 35 обаче, производителят не залага само на ниското тегло, но и на добрата работа на вилката. Всички технологии и детайли, които споменахме във връзка с АМ/ендуро вилката, са използвани и при по-лекия ХС/АМ модел – по-конкретно Internal Floating Technology (конструкция, при която патронът за амортизация е изолиран от усукващите натоварвания и триенето, произтичащо от тях), Compression Tuning System (сменяеми глави с клапана за високоскоростната компресия, които позволяват избор между по-малко, средно или по-голямо съпротивление при сгъване с висока скорост), Remote Cartrige Control (възможност за дистанционен контрол на вилката, по-специално на сгъването ѝ, който не е ограничен само до отключване/заключване, а променя цялостните характеристики чрез избор между 13 позиции), Integrated Locking System (15 мм проходна ос, чиито ексцентриков лост може да се сваля и дори да се ползва като шестогран). Подробностите за всички тези неща можете да си припомните в статията за модела 35, или да видите във видеоклипа за 33:

Налице е и опцията за „разкрасяване“ на вилката чрез различен цвят на стикерите, а преди това, разбира се, е добре да изберете основния цвят на продукта между черно, бяло или виолетово.

Повече подробности можете да намерите в сайта на Formula: http://www.rideformula.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>