Маратон и маратонче Шуменско плато 2015 – класиране

На 22-23 август условията за планинско колоездене и състезания бяха тежки в цялата страна. Разбраха го и участниците във витошкото ендуро състезание, и тези в ХСМ състезанието Шуменско плато. Две събития в двата края на България, но сходни като предизвикателства, които природата постави пред организатори и състезатели.

В Шумен дъждовете дотолкова промениха терена, че някои участъци от дългото трасе за дистанцията 60 км станаха непреодолими, което принуди организаторите в последния момент да променят коренно нещата. Доколкото по-късото, 20-километрово трасе бе в по-нормално състояние, записаните за дългия вариант участници трябваше да направят две обиколки по него, вместо по оригиналния маршрут. Вярно е, че така разстоянието намаля на 40 км, т.е. не покрива напълно критериите за ХСМ състезание, но предвид условията това просто не беше от значение – за всеки участник надпреварата бе достатъчно тежка и в този вид.

Класирането на челните места за дългата дистанция изглежда така:

40 км Юноши

1. Веселин Савков (Илчов баир)

40 км Отбори

1. Калин Митев/Александър Александров (Underground Riders)
2. Bo Dudek (BG Bike – Roobar)/Александър Александров (Скала-Белоградчик)
3. Димитър Карабахчиев/Калин Веждаров (КК Варна)

40 км Мъже 40+

1. Борис Кашеров (KK “Nesebar-Shockblaze“)
2. Николай Костадинов (Зарата)
3 .Калин Русев (Topvelo)

40 км Мъже

1. Тодор Ангелов (KK “Nesebar-Shockblaze“)
2. Добрин Лиловски (КК Варна)
3. Борислав Йорданов (Илчов баир)

40 км Жени

1. Ирена Стефанова (Илчов баир)
2. Венцислава Цачева (Устрем)
3. Таня Тодорова (Крива спица)

Пълното класиране можете да видите тук: http://ilchovbair.com/new/82

А аз ще завърша с цитат на Анелия Карагьозян, която „предвожда“ шуменския клуб „Илчов баир“:

„По принцип оставам със смесени чувства след състезания, но след това съм много щастлива, много благодаря за топлите думи на всички! Това беше много висока оценка за работата на всички момчета и момичета от Илчов баир, без които състезанието нямаше да бъде това, което беше. Наистина много, много голям екип работихме, всички жертваха от неделния си ден, за да бъдат горе, независимо от метеорологичните условия. 
Изключително много спонсори се включиха и това направи състезанието ни така изобилно с награди, подаръци, напитки и храна. Няма как да не спомена шуменските фирми Мегле, Булмаг, Итал Фууд, Дъ Бейкърз, сервиз и магазин „При Стамбата“, както и фирми от съседни градове като Яко-бг, Нико байкс, Нетуоркс, Сивен, Лидер, както и за финансовата помощ от Община Шумен и Нотариус Светлозар Стоилов.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>