ВЕЛО-УИКЕНД В ГАБРОВСКИЯ БАЛКАН – потвърдено!

След като на 23 август изтече срокът за предварително записване, мога да обявя, че планираното съвместно с gabrovo-plus.info събитие в Узана, включващо общо три дни (28, 29 и 30 август) обучения и упражнения по планинско колоездене за хора с различно ниво на уменията, ще се проведе. Основната информация за събитието можете да си припомните тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2015/3534-events-bg-2015-velo-weekend-uzana-new. В тази връзка обаче искаме да добавим още някои подробности, уточнения и улеснения:


Към момента всички свободни часове за индивидуално обучение вече са заети. Дори има повече желаещи, отколкото часове. Затова към петъчната програма добавяме още един час за индивидуални занимания, т.е. изтегляме началото с 1 час напред – още в 9:00 ч. Така ще има общо 6 часа за индивидуални занимания – от 9:00 до 13:00 ч и от 14:00 до 16:00 ч. Въпреки това, тъй като желаещите за подобно обучение са повече от шест човека, ще използваме следните правила: Ако някои от тях желаят да се обединят по двама, това ще позволи повече хора да се възползват от този тип обучение (припомням, че тези занимания са насочени към начинаещи и дебютанти), без да доведе до по-лош резултат. Даже може да се окаже, че ако има още един човек, погледът отстрани може да донесе допълнителни ползи. Разбира се, доколкото акцентът е върху индивидуалното обучение и цената е с оглед на такова, не можем и не искаме да задължаваме никого за съставяне на двойка с друг човек. Затова, ако няма начин всички желаещи да бъдат вместени в наличните шест часа, с предимство ще се ползват хората, които са заявили участие в събитието по-рано и са получили потвърждение за участие в индивидуалните уроци. Що се отнася до конкретния час на обучението, ще бъде изготвен нарочен график, в който ще се опитаме да удовлетворим в максимална степен желанията на участниците. Същевременно той ще бъде съобразен и с ограниченията, които налага характерът на събитието. За целта ще се свържем със заявилите индивидуални уроци на посочените от тях е-мейл адреси не по-късно от сряда, 26.08.2015.

Също така, за да имаме достатъчно време за уреждане на формалностите – попълване на декларации, плащане и т.н., в петък следобед първият модул ще започне от 17:00 ч и ще продължи до 20:00 ч. Преди него, от 16:00 до 17:00 ч ще е времето за „оправяне на бумагите“, поне за тези, които ще започнат от петък. Главната „щаб квартира“ за този ден, а вероятно и за следващите, ще е Посетителският информационен център Узана, който е може би най-лесната за намиране сграда в местността.

Във всички групови модули все още има свободни места! Затова ще продължим да приемаме заявки за участие в тях до самия ден, предвиден за съответния модул, или до запълване на местата (ако се случи преди това).

Хората, които в момента са заявили желание за участие само в част от упражненията (например за начинаещи/дебютанти), ако преценят на място, че искат да се пробват (стига да е безопасно за тях самите) и на по-трудните занятия (за напредващи/напреднали), ще могат да го направят. Аз, като инструктор, също ще им помогна със съвет в това отношение, стига да желаят, разбира се.

Прогнозата за времето е меко казано перфектна, което дава още една причина да се решите да участвате (ако все още се чудите) или да поканите свои приятели/познати. Дори да оставим учебните занимания настрана, хубавото време, което се очертава, е чудесен повод да дойдете с ваши близки/приятели/семейство, които да се запознаят с Габровския балкан по един или друг начин, докато ние провеждаме обученията.

За всички, които търсят транспорт до Узана или имат свободно място в колата си и са готови да го споделят с друг човек, подготвихме една улесняваща споделена таблица в Google:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V8q0lelb_3VDc6iM9_4JjoptHXsPFc5aQHnSLTJA5p8/edit?usp=sharing

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>