Георги Радев в JBC 4X Revelations

Снимка: Гергана Радева

След третия кръг на 4X Pro Tour 2015 в Полша, Георги Радев (True Riders) продължи към следващия в Чехия – състезанието JBC 4X Revelations. Чехия има една от най-силните сцени в този спорт, там той е на голяма почит, затова не е учудващо, че това е едно от най-силните 4Х събития изобщо за годината. И точно в него Жорката достигна до 1/4 финали и завърши на 14 място. С този чудесен резултат той се нареди сред малкото българи, които са постигали добро класиране в елитни, международни състезания по планинско колоездене, особено в т.нар. gravity дисциплини, т.е. включващи предимно спускане.

За да добиете по-ясна представа, ще отбележа, че след квалификациите, където Жоро завърши на 16 място, към финалите продължиха 28 участници, като никой не е случаен, и сред тях българският състезател достигна до средата на класирането – страхотно!

Ето какво сподели самият той във Facebook по повод това състезание: „Това Чудо в Чехия -JBC 4X Revelations е… ПЪЛЕН ВЗРИВ: Брутално трасе, нахъсани карачи, самолети, екзалтирана 10 000+ публика! Това не може да се опише, трябва да се изживее!“.

Пълното класиране можете да видите тук: http://www.pinkbike.com/news/results-4x-pro-tour-revelations-2015.html