24-часов маратон по планинско колоездене – 5-6 септември 2015 г.

Ден и нощ на велосипед


Да отидеш на работа с велосипед е нормално, да караш с приятели или семейството в планината е приятно, но какво е 24 часа да не слизаш от колелото? А ако вали?

Искате ли да разберете? Достатъчно дръзки ли сте да участвате? На 5 и 6 септември 2015 г. край село Мътеница в полите на Средна гора Велоклуб „Крива спица“ ви дава възможност да го направите… или поне да го видите.

Вече за девети път Велоклуб „Крива спица“ организира 24-часов маратон по планинско колоездене, в който всеки запален колоездач може да опита границите на своите сили, издръжливост и характер. Категориите за участие са три:

– индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), за които предизвикателството е най-сериозно – сами от началото до края трябва да се борят с пресеченото трасе и себе си
– отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората
– отборни щафети от двама до четирима колоездачи, които един след друг се стремят да дадат всичко от себе си, за да преборят конкурентите и завъртят най-много обиколки.

В рамките на едно пълно денонощие победители ще бъдат участниците с най-много пълни обиколки по 11 км трасе.

Стартът ще бъде даден в 13:00 часа на 05.09 – събота, а финалът е по същото време на другия ден –  неделя.

Палатковият бивак край село Мътеница е на достъпно за автомобили място, на шарена сянка и мека поляна. Доведете семейството и приятелите си, защото подкрепата им ще е важна. Забавата за всички е гарантирана, а наградите, поддръжката, удобствата и съревнователния дух са осигурени от нашите верни приятели в планината Decathlon, Velocity.bg, Bikelab.bg, High5 и IVTEC.

Записването започва на 17.08 точно в 0:00 часа и ще бъде достъпно през сайта на “Крива спица” – www.kriva.org, а фотоси и свидетелства за паметното преживяване от 2014 тук: http://kriva.org/bg/24_часов_MTB_потоп.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>