Pinkbike привлече Ричард Кънингам в екипа си

Най-големият сайт за планинско колоездене в света (колкото и да са спорни подобни определения, в случая с Pinkbike едва ли има две мнения) продължава “кадровата си екпанзия”. След като ви съобщихме за привличането на двама от най-известните фотографи в планинското колоездене, дойде ред и на един от най-известните МТБ журналисти в Северна Америка – доскорошният главен редактор на сп. Mountain Bike Action Ричард Кънингам.

 

Като всяка известна и влиятелна в определена сфера личност, Кънингам също не е приеман еднозначно от аудиторията. През годините журналистът си е създал и почитатели, и противници, тъй като той и списанието, на което бе главен редактор, понякога са заставали и зад някои противоречиви каузи. Но каквито и впечатления да оставя, Кънингам има качества, които трудно могат да му се отрекат – огромен опит с планинските велосипеди (едва ли и той може да каже колко точно са минали през ръцете му), включително и като производител на такива още в ранните години на този спорт.

В началото на 80-те години той създава марката Mantis и е един от пионерите при създаването на планински велосипеди с двойно окачване. Както виждате от горната снимка, някои от тях все още са в движение. Не случайно през далечната вече 1995 г. Кънингам е избран за член на MTB Hall Of Fame (Залата на славата) заради “технически постижения”. След това той приема дължността главен редактор в списание Mountain Bike Action, на което посвещава над 10 години от живота си.

Една от главните задачи на Кънингам в Pinkbike ще е да допълни със своите технически опит и знания статиите, публикувани в сайта. Това е част от стратегията на Pinkbike да се превърне във водещ информационен източник за планинското колоездене в неговата цялост (в предишните години се наблягаше предимно на DH/FR ориентация, но фокусът все повече се разширява и към АМ сегмента).

И накрая, още един любопитен факт за Ричърд Кънингам – в свободното си време той много обича да лети с малък самолет, представляващ копие на летателна машина от Първата световна война (1027 WWI Fokker Eindecker), изработено от самия него.

www.pinkbike.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>