Двама от най-добрите МТБ фотографи вече са част от екипа на Pinkbike.com

Най-големият сайт за планинско колоездене в света привлече един от най-известните фотографи за свой фоторедактор. Става дума за Ян Хайлендс, а броени дни след това медиата добави и новината, че Стърлинг Лоурънс, друго култово име в света на МТБ снимките, ще бъде техен “старши фотограф”.

И двамата са дългогодишни сътрудници на Pinkbike, десетки техни творби са се появявали на страниците на сайта, както и в много други електронни и печатни издания, рекламни кампании и др.

Ян Хайлендс през изминалия сезон бе нает като фотограф за отбора на Trek, освен това е и дългогодишен партньор на Red Bull, запечатвайки в снимки най-интересното от множество техни събития. Сред марките, за чиито рекламни кампании е работил, се нареждат Trek, Fox Racing, Specialized, Scott, Maxxis, Race Face, Marzocchi и др. В миналото Ян е работил и като фотограф в екипа на Decline Magazine.

Портфолиото на Стърлинг Лоурънс е не по-малко впечатляващо. Неговите снимки са също толкова известни, колкото и топ фрийрайдърите, запечатани на тях. Лоурънс е пряко свързан с възхода на екстремния фрийрайд през изминалите години, като е работил с най-големите звезди в този сегмент на спорта.

Стърл беше старши фотограф в сп. Bike в продължение на 10 години и има над 22 корици само в това издание, окачени на стената в студиото му.

Pinkbike.com понастоящем е най-големият сайт за планинско колоездене в света. Той е създаден през 1999 г. в Калгари и постепенно се разраства до световна медия, с повече 1.6 милиона посетители месечно.

Повече подробности около тези интересни “назначения” можете да прочетете тук:

http://www.pinkbike.com/news/pinkbike-hires-ian-hylands-2011.html

http://www.pinkbike.com/news/sterling-lorence-joins-pinkbike.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>