Нови продукти от Pro

Pro e марка на Shimano, под която се предлагат компоненти от типа на кормила, седалки и др. Доскоро основният фокус на това подразделение бе шосейното колоездене, но през тази и следващата година присъствието на МТБ продукти в каталога им определено се засилва. А за още по-голям ефект са подготвени и серии, създадени с помощта на известни спонсорирани спортисти като семейство Атертън и Томас Вандерхам и носещи техни отличителни знаци и лога.

 

„Компонентите на семейство Атертън“ включват къс кол за седалка, седалка с титанови релси, две лапи (едната с директен захват за Boxxer и Fox 40), две кормила с широчина 745 мм и издигане 20 или 50 мм (с тегло съответно 315 и 320 грама) и затягащи се ръкохватки, които имат пръстен с болтове само от едната страна (вътрешната), а от другата фиксирането е вътре в кормилото, за да може колоездачът да държи ръкохватката удобно и в самия й край.

Серията на Томас Вандерхам също включва две кормила (с издигане 20 и 30 мм и тегло 315 грама), стягащи се ръкохватки с два пръстена, седалка, кол за седалка и лапа.

Ново кормило и лапа има и в серията FRS, която е за фрийрайд и АМ велосипеди. Тук основният цвят е бял, издигането е 20 мм, а теглото 280 грама. Лапата е с тегло 125 грама, наклон 5 градуса и дължина 50 или 70 мм. 

Shimano наскоро представи и нов модел обувки, разработени специално за Джий, Дан и Рейчъл Атертън, които са с равна подметка и възможност за монтиране на парчета за автомати. Все още не е сигурно дали ще влязат в производство, но ако това стане, първите бройки ще са на пазара през пролетта на 2010 г. 

Повече снимки на новите продукти можете да намерите в интернет. 

www.shimano.com
pro-bikegear.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>