Нови водачи за веригата от Gamut, e.13 и Gravity

Обикновено не обръщам достатъчно внимание на тези компоненти, може би защото повечето от тях си приличат и имат сходни характеристики, така че ми е трудно да отлича някой от тях като  твърде интересен. Напоследък обаче пред очите ми попаднаха няколко нови предложения в тази категория, така че си рекох: защо да не ги разгледам накратко в една статия?

Започвам с продукта на американския производител Gamut, предназначен за два венеца отпред, който носи името… Dual Ring Guide. Може и да не е много оригинално, но пък и не оставя съмнения за естеството на компонента. Водачът е с ролка от долната страна на венците, закачена към рамо, фрезовано от алуминий 6061, което се предлага в три варианта за монтаж: към средното движение, ISCG и ISCG05. В комплекта е включена и поликарбонатна предпазна плоча, за която имате избор измежду 4 цвята. Тя е съвместима с венци до 34-36 зъба, докато за малкия венец предвиденият размер е 22-24 зъба. Теглото на продукта е доста добро – от 146 до 154 грама в зависимост от типа на закрепване. 
http://www.gamutusa.com/

 

Следващият в списъка е SS+ на е.13. Това е най-новия продукт в каталога на марката, следващ стъпките на топ-модела SRS+, на който също си струва да хвърлите едно око. SS+ e компактен водач за един венец с размер 32-36 зъба, който има за цел да осигури качество и здравина на по-достъпна цена. Разликите спрямо SRS+ са най-вече в материалите, както и в по-тесните граници на съвместимост за размера на предния венец. Макар че е по-тежък, SS+ е напълно конкурентен в ценовия си клас (90$) – 258 грама (комплектът включва и поликарбонатна предпазна плоча TurboCharger). Планката за закрепване е стоманена, с хром-никелово покритие, и е предназначена за стандарта ISCG05, но в комплекта е включен и преходник за монтаж към средното движение. Обтягащите веригата елементи (долният е със зъбно колело) са с фиксирана позиция, което гарантира бърз и лесен монтаж.
http://www.e13components.com/

Нов за 2010 г. е и водачът Gravity Lite, който тежи около 200 грама. (Gravity е марка от групата на FSA.) Основната особеност при него е, че тялото (планката) е изработено от полимер, което не само го прави по-леко, но според производителя и по-издръжливо на удари заради по-голямата еластичност на материала в сравнение с металните сплави. А то трябва да е такова, защото изпълнява ролята и на предпазна плоча, само че стояща от вътрешната страна на предния венец. В двата края на тялото има метални накрайници, към които се монтират горния и долния водачи (вторият е със зъбно колело и капсуловани лагери). Gravity Lite е съвместим с ISCG и ISCG05, а размерът на предния венец трябва да е 36-38 зъба.
http://www.ridegravity.com/

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>