Внимавайте за опънати въжета/тел по пътеките над Локорско!

Актуализация: през почивните дни около Великден постъпиха нови сигнали за подобни капани, т.е. залагането им продължава!

Една бърза и МНОГО неприятна новина: на 28 април 2024 г. поне двама човека сигнализираха за опъната тел на няколко места по „Дългата“ пътека над Локорско, която е една от най-популярните край София.

Според единия сигнал въжето е било опънато на нивото на колелото, а не на главата на каращия. Също така е било вързано по начин, че да се откачи, ако някой не успее да спре.

Информацията бе споделена в една от популярните (но ограничени като достъп) Facebook групи („Не карай сам ендуро – МТБ“) , затова си позволявам да копирам оттам снимката (с автор Кирил Василев) и да предупредя всички, които карат над Локорско, да го правят с повишено внимание, особено в горските участъци, където е по-лесно да се намерят места за монтиране на подобни „капани“ за колоездачи.

Това е първото, което трябва всеки да направи, а ако подобна „дейност“ продължи, сигурно ще се наложи и по-сериозно противодействие от страна на колоездачите. Да се надяваме все пак, че това ще остане само като някакъв единичен случай!

Излишно е да казвам, че колоездачите, натъкнали се на капаните, са ги премахнали – общо поне 6 броя, благодарности за което!

Реклама

Все пак не пречи в тази връзка да напомня, че колкото и да ни харесва адреналинът и бързото каране, когато видим пешеходци по пътеките, е добре да намалим почти до спряло положение, да поздравим и да покажем по този начин, че сме възпитани, караме с контрол и не ги застрашаваме. Разбира се, без значение кой и какво е провокирало извършителя да ги постави, подобно деяние не може да бъде оправдано по никакъв начин.

Но пак казвам, на първо място, внимавайте!


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>