Начало на летния сезон на Витоша от 1 юни

С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата. Това лято в планината ще работят лифтовете „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“, с които лесно и бързо може да се достигне до емблемата на планината – Черни връх.

По случай Деня на детето на долната станция на „Витошко лале 1“ от 10:00 часа е подготвена интересна развлекателна програма за децата, която включва търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден.

На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно за разходки, като задължително трябва да имат придружител. С двата лифта и около 20 минутна приятна разходка, младите планинари и техните семейства могат да покорят Черни връх!

От 9:00 до 16:30 часа всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ „Витошко лале 1“ и ПВЛ „Витошко лале 2“. С помощта на лифтовете се достига бързо и лесно до изходните точки на множество пешеходни и веломаршрути из цялата планина.

И това лято за всички планински колоездачи ще се предлагат специалните МТБ карти, които дават възможност за целодневно, полудневно или уикенд ползване на съоръженията. Налични за продажба са всякакъв тип билети, семейни пакети и билети за колоездачи и парапланеристи, а тази година за първи път има опция и за сезонна лятна карта. Всички цени и възможности можете да откриете тук.

Едно от очакваните събития за сезона е отварянето на трасето за спускане „Лалето“, което от 1 юни ще предложи много адреналин и емоции за по-напредналите планински колоездачи. В края на септември Витоша за първи път ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за световната ранглиста, което ще се проведе именно там!

Реклама

От Витоша Аутдор Център за втора поредна година ще организират през лятото множество интересни събития за малки и големи, в които гостите на планината ще могат да се включат. За актуална информация за всички активности, метеорологична обстановка, отворени съоръжения и други следете www.vitoshaski.com и профилите във Фейсбук и Инстаграм.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>