Нови и интересни продукти: Серията 1000 на Hiplok

Текст: Любомир Ботушаров; снимки: Hiplok

За повечето колоездачи сигурността на велосипеда им, т.е. защитата срещу кражба, е от първостепенно значение. Като се имат предвид цените на съвременните маунтин байкове и електрически велосипеди от висок клас, това е вярно повече от всякога. Затова ви представям едни нови продукти на компанията Hiplok, които може да се окажат удобното и сигурно решение за тези, които са готови да инвестират солидна сума в тази насока. Те са обединени в серия, носеща името 1000, и някои от тях все още са в процес на производство, т.е. към момента могат да бъдат поръчани само с предварителна заявка.

Преди всичко ще кажа, че Hiplok имат внушително портфолио от велокатинари, вериги и други подобни системи за защита на велосипеда. Изобщо не съм имал време да ги разгледам всичките, но тези от серията 1000 ми направиха впечатление с две основни неща.

Първото е, че материалът, от който са изработени, е специална стоманена сплав, наречена Ferosafe, която съдържа и графен. Основното ѝ превъзхождащо свойство е твърдостта. Казано простичко, този материал може да устои до 20 пъти по-дълго на опити за срязване, дори и с ъглошлайф, в сравнение с обикновената стомана. Според Hiplok това е потвърдено от множество тестове и е основание продуктите да получат сертификати за сигурност като Sold Secure Powered Cycle Diamond и ART 4 Star. За доказателство компанията прилага и два видеоклипа, в които се вижда, че срязването на велокатинарите им изобщо не е фасулска работа. При това, заради квадратния профил, са необходими поне два среза, за да може да бъде отделен велокатинарът от рамката или от елемента, към който е привързан.

Първи по време се появи продуктът D1000, който вече се радва на успешни продажби. Той е сравнително компактен и тежи 1.9 кг, което го прави напълно конкурентен на други велокатинари с подобно ниво на сигурност. Цената му е не по-малко солидна от защитата и теглото – 280 евро.

В предпродажба вече е и по-големият му брат, наречен DX1000. Принципът и материалите при него са същите, но размерите са по-големи, което увеличава възможностите за привързване на велосипеда към различни елементи от градската среда. Цената и теглото също са нагоре – 350 евро, 2.6 кг.

Реклама

Другите продукти в серията, които привлякоха вниманието ми, са специалните крепежи, към които може да бъдат привързани споменатите горе велокатинари.

А1000 е здрава „халка“ от Ferosafe, чиято основа се монтира към бетонен под или солидна стена с 8 добре подсигурени дюбела. Халката може да се завърта на 360 градуса спрямо основата, за да осигури повече удобни позиции за привързване. Идеята на този продукт, продаван в комплект с велокатинара DX1000 за 450 евро, е да си осигурите вкъщи, в гаража, в двора или дори в двора на офиса (ако шефът ви позволи) сигурна и надеждна точка, за която да завържете велосипеда си. По този начин, дори да държите скъпия си велосипед вкъщи или в добре защитен гараж, зимник или таван, може да добавите още една степен на подсигуряване, в случай че някой успее да проникне в помещението.

AX1000 e доразвитие на тази идея чрез добавянето на рамо към кръглата основа с халката. Това рамо дава много по-големи възможности за пространствено разполагане на точката за захват на велокатинара. Комплектът с DX1000 струва 700 евро.

Вижте повече в сайта на компанията: https://hiplok.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>