KS представи LEV Circuit – нов безжичен електрически кол за седалка

Понижаващите колове с електромоторче и безжично командване стават все повече – най-новият такъв продукт бе представен в средата на ноември от KS и се казва LEV Circuit.

Макар че компанията KS започна като производител от Далечния Изток на по-евтини и бюджетни продукти (задни амортисьори, понижаващи колове и др.), с годините тя си извоюва добро име на пазара и съществен принос за него има серията LEV, която включва най-високия им клас колове за седалка с регулируема височина, включително някои от най-леките модели на пазара. LEV Circuit ползва вътрешния механизъм (макар и променен, най-общо казано обърнат, за да може контролният клапан да е отгоре) и общата конструкция на събратята си от тази серия, но добавя безжична връзка с командата и електромоторче, което отваря и затваря клапана. Новият модел се предлага с ход до 200 мм.

Както и при други подобни продукти, при LEV Circuit няма жила, брони или маркучи. Мушкате кола в седалковата тръба, нагласяте максималната височина, монтирате командата с бутона на кормилото и сте готови. Безжичната свързаност е по стандарта Bluetooth, а командата е с батерия тип копче CR 2032, която лесно може да намерите във всеки супермаркет. Самият кол е със собствена литиево-йонна батерия и зарядно за нея.

За да подсигури безпроблемната работа на електрониката, KS e осигурил на новия си кол рейтинг за водоустойчивост IP67, което ще рече, че никакъв порой няма да „уплаши“ продукта.

В долния край на кола има и вентил, чрез който може да се регулира налягането в пневматичната пружина, а по този начин и бързината на разгъване.

Реклама

Друг важен елемент е скобата за седалката, която е съвместима както с кръгли релси, така и с овални 6×7 или 7×9 мм, които се срещат най-вече при някои изцяло карбонови седалки.

Всички данни за диаметър, ход, дължина и тегло може да видите в следната таблица:

В прес-изявлението си KS не посочват цена на продукта, но в други интернет публикации е посочена сумата 699 щатски долара. За Европа вероятно ще е същата или подобна в евро.

https://kssuspension.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>