Bike Center вече е официален дистрибутор на FOX Factory

Текст и снимки: Bike Center

Екипът на Bike Center с гордост споделя вълнуващата новина, че понастоящем е официален и изключителен дистрибутор за продуктите на реномираната щатска марка FOX Factory, която от години е сред изявените лидери в производството на окачване за планински велосипеди.

Успехът на калифорнийския бранд не идва случайно и що се отнася до богато наследство в екстремните спортове, малцина могат да се мерят с тях.

Всичко започва през 1974 г., когато основателят на компанията Боб Фокс разработва първия прототип на въздушен шок FOX за кросови мотоциклети, който влиза в производство няколко месеца по-късно, водейки множество състезатели до безброй победи в пистовите и кросови надпревари. В допълнение към мотокроса, FOX Racing Shox изграждат реномето си и в състезанията с офроуд автомобили в края на 70-те години, а през 1983 г. окачването на FOX вече доминира в състезанията с автомобили и мотоциклети в САЩ.

В планинското колоездене FOX навлиза през 2001 г. като започва да разработва амортисьорни вилки и шокове за маунтин байкове. Инженерите на FOX Factory разчитат на въздушното окачване FLOAT, вече утвърденo като технология в автомобилния и мото сектор. Това довежда до създаването на легендарни продукти в тясно сътрудничество със световно известни професионални колоездачи. Един от тези продукти е FOX 40, вилка, която довежда редица спускачи до много победи в Световната купа и Световния шампионат. FOX 36, от друга страна, помогна на планински колоездачи като Ричи Рууд и Трейси Моузли за безброй успехи в Световните ендуро серии. FOX в нито един момент не показва признаци на забавяне в бляскавото си представяне, въвеждайки редица иновации и предлагайки водещи продукти в индустрията модел след модел.

Независимо дали за какъв тип велосипед става дума – спускане/фрийрайд, trail/AM/ендуро и крос-кънтри – мнозина считат продуктите на FOX за най-доброто при окачването за маунтин байкове. Те произвеждат вилки с въздушни пружини Float повече от 20 години – технология, използвана като основа и за техните настоящи линии 32, 34, 36 и 40. Отзивчиви задни амортисьори, регулируеми телескопични колове за седалка, аксесоари и облекло допълват атрактивната продуктова гама на марката.


Амортисьорни вилки и шокове от FOX Factory: правилният продукт за всяка велодисциплина

Продуктовата гама от вилки и задни амортисьори на FOX гарантира, че получавате правилното окачване за всеки терен и велосипед. Марката вече не обслужва само по-традиционните MTB дисциплини като крос-кънтри и спускане, но се изявява като лидер в иновациите и при вилките за гравъл велосипеди.

FOX 32 TC: Гравълът придобива окачване!

Вилките на FOX са MTB институция. Въпреки това, най-новият модел, който носи името 32 TC, отвори напълно нов хоризонт: тази вилка е разработена специално за гравъл велосипеди. С тегло от 1226 грама, това е най-леката амортисьорна вилка, която FOX е произвеждала досега. Тя предлага до 50 мм ход и има уши за дискови спирачки с диаметър 160 или 180 мм. Ново измерение в гравъл колоезденето!


Крос-кънтри окачване от FOX: ниско тегло, висока производителност

Моделите амортисьорни вилки FOX 32 и FOX 34 Step Cast са специално проектирани за нуждите на крос-кънтри колоездачите от най-високо ниво. Step Cast обозначава специалната форма на ботушите на вилката, които се стесняват към дъното – иновативен начин за оптимизиране на теглото. Високоефективната FIT4 хидравлика се предлага и със система за дистанционно заключване на окачването. Вилките от серията Performance, които са в по-ниския ценови диапазон, използват системата за амортизация Grip, която може да се регулира в три различни позиции.

FOX Float DPS с въздушна пружина EVOL е най-добрият избор за заден амортисьор, пригоден за тези велодисциплини. Практикувате крос-кънтри, но теглото не е единствения ви приоритет? Тогава „нормалните“ вилки в сериите 32 и 34 без Step Cast са най-добрият вариант. Те може да са по-тежки, но не отстъпват по технически характеристики и осигуряват върхово представяне по пътеките.


FOX 36: специалистът за цялата планина

FOX 36 е all mountain моделът на FOX с перфектен баланс между коравина, здравина и ниско тегло. Новите версии получиха пълна актуализация на короната на вилката: сега тя покрива по-голяма площ в основата на кормилната тръба, което подобрява коравината, а на всичкото отгоре спестява и ценно тегло. Новите модели от серия 36 са по-леки, по-отзивчиви, по-корави и по-лесни за регулиране, докато изпитани и тествани технологии като проходната ос Kabolt X, хидравличната амортизация GRIP2 и пневматичната пружина FLOAT EVOL продължават да осигуряват оптимална производителност.

Ако харесвате още по-леки неща, новият FOX 34 е чудесна алтернатива за опитомяване на дивите пътеки, а съвместимите задни амортисьори FOX Factory Float DPX 2 и FOX Float X идеално допълват окачването.


FOX 38: специалистът по ендуро

Скоростта и интензитета на модерните ендуро трасета изискват велосипеди, които могат да понесат високи натоварвания. Това означава солидно окачване с ход между 160 и 180 мм, което може лесно да понесе големи удари. Тези велосипеди са страхотни за каране по ендуро състезания или за забавления в байк парковете. FOX Factory 38 е идеалната вилка за този вид каране – със солидна конструкция, кораво шаси и оптимизирано тегло за спускане по най-динамичните пътеки. Ако искате вилка, която не е толкова корава, тогава можете да се насочите към FOX 36, която също се предлага между 160 и 180 мм ход в конфигурация за 27,5 или 29-цолови колела. Двете платформи разчитат на изпитаното покритие FOX Kashima, въздушната пружина FLOAT EVOL и хидравликата GRIP, които осигуряват оптимална производителност и изключителна регулируемост. Можете да регулирате всички възможни параметри на хидравликата GRIP2, за да отговарят на вашия стил каране: сгъване и разговане с висока и ниска скорост, всички те могат да бъдат външно регулирани, за да отговарят на вашите прецизни изисквания. Задните амортисьори FOX Float X2 или FOX DHX с пружина са идеалните решения за допълване на окачването на вашия ендуро или байкпарк велосипед.


FOX 40: Легендата за MTB спускане

Амортисьорната вилка за спускане FOX 40 е еталон в планинското колоездене в продължение на много години. Тя олицетворява максимална стабилност при възможно най-ниско тегло и осигурява най-доброто представяне по трасетата за спускане, благодарение на високоефективната GRIP хидравлика, въздушната пружина EVOL и цял набор от други трайно изпитани технологии, като FLOATING AXLE и усъвършенствано покритие FOX Kashima. Вилката за спускане FOX 40 се предлага за велосипеди с 27,5 и 29-цолови колела. Съответстващите спускачески задни амортисьори FOX са FLOAT X2 с въздушна пружина и DHX или DHX2 – оборудвани с ултралека стоманена пружина, осигуряващи оптимална реактивност и облекчаване.


Телескопични колчета FOX Factory

В допълнение към доброто окачване, правилната височина на седлото също играе ключова роля за това дали ще се насладите пълноценно на едно каране през разнообразен терен. Понижаващите колове са задължителна част от модерните планински велосипеди (като изключим тези за спускане), а в лицето на FOX Transfer може да си гарантирате лесно и качествено регулиране на височината по време на каране, така че да можете интуитивно да се адаптирате към различните условия на терена.

Части и аксесоари

Висококачествените FOX Factory проходни оси, аксесоари, амортисьорни помпи, инструменти, резервни части и масла за окачване гарантират, че вашият велосипед работи отзивчиво, динамично и постоянно, оставайки надежден спътник във всяко ваше приключение.


Перфектното облекло на FOX Factory за носене в планината с колелото или за моментите, когато не сме на две колела

Не само вашият велосипед трябва да бъде добре оборудван за приключения, но е редно и вие да имате подходящо стилно и функционално облекло. Покажете страстта си към планинското колоездене както по пътеките, така и през свободното си време с блузи, панталони, якета и аксесоари на FOX Factory. Ежедневни фланелки и горнища, качулки, пуловери, ризи и дори шапки и чорапи — марката има всичко за търсещите силни усещания мъже, жени и деца.

В лицето на Bike Center клиентите и търговците на FOX Factory ще могат да разчитат на бързи доставки, стабилни складови наличности от широката продуктова гама на марката, техническа поддръжка и близко отношение. За повече информация можете да се свържете с Bike Center.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>