Нов УС на Българска федерация колоездене бе избран на извънредно общо събрание на 18.10.2023

На 18.10.2023 г. в спортна зала Колодрум-Пловдив се проведе извънредно изборно Общо събрание на клубовете членове на „Българска федерация колоездене“ (БФК). Извънредното събрание бе насрочено още през април тази година по искане на клубовете.

Събранието премина при сериозен интерес и присъствието на над 80% от имащите право на глас клубове, като продължи над 5 часа. За членове на управителния съвет имаше издигнати 12 кандидатури за общо 7 места в управляващия орган.

След представяне на всеки един от кандидатите се проведе тайно гласуване, в което от първия път успешно бе избрано новото ръководство на федерацията в състав: Борислав Иванов, Данаил Ангелов, Стефан Христов, Александър Алексиев, Калин Русев, Йордан Донев и Драгомир Кузов.

След избирането на новия УС се проведе и първото му заседание, на което новите членове направиха гласуване помежду си за избор на председател на федерацията и избраха досегашния ѝ представляващ – Драгомир Кузов. В следващите няколко дни ще стане ясно и кои ще бъдат заместник-председателите на БФК.

В края на събранието новото ръководство на федерацията получи пожелания за успех, а членовете му съобщиха, че спешно се търсят попълнения в административния екип на сдружението, като най-належащо е намирането на нов изпълнителен директор/генерален секретар. Заинтересуваните от отворената позиция могат да се свържат с екипа на федерацията и да получат повече информация за отговорности, задължения, заплащане и т.н. на адрес: [email protected] .  

Реклама

One Response to “Нов УС на Българска федерация колоездене бе избран на извънредно общо събрание на 18.10.2023”

  1. Въпрос

    Виждам имена и от MTB клубове. Ако в скоби до новите членове, пишеше от кой клуб са издигнати, за мен щеше да е много интересно.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>