Предстоящи събития в календара на МТБ-БГ през октомври 2023 г.

Октомври обикновено е месецът на „циганското лято“ и последният за годината с достатъчно дълги дни, които и организаторите на състезания, и любителите на велотурове или други организирани карания използват максимално пълноценно, преди да се примирят с приближаването на зимата. Затова не е учудващо, че в календара на МТБ-БГ вече присъстват немалко октомврийски събития, а в аванс мога да ви кажа, че скоро ще бъдат добавени и още, включително някои отдавна чакани курсове на Велоучилище МТБ-БГ, така че следете допълнително!

Още на 7-8 октомври ще може да се включите в премиерното издание на състезанието „Челопеч Ендуро“. За първи път клуб “Свободно Измерение” и Golden Dust Bike Park, с подкрепата на община Челопеч и Дънди Прешъс Металс, организират състезание по планинско колоездене в тази популярна дисциплина! То ще бъде също така държавен, личен и отборен шампионат за 2023 година. Състезателните етапи ще бъдат 4, като последният ще бъде много атрактивен не само за състезателите, но и за зрителите, защото ще бъде градски! Той ще се проведе изцяло по улиците на община Челопеч. Дървени рампи и много други интересни елементи ще предизвикват уменията на състезателите, а финалът ще е точно в центъра на града!

Ако сте настроени туристически, в същия уикенд (даже още от петък!) Biking Tours ще направят интересно комбинирано байк и каяк приключение на остров Тасос. Ще достигнат с лодки по течението на река Места близо до Керамоти, след което с ферибот ще продължат до острова, където предстоят два дни колоездене и плажуване. AdventureVan пък ви предлагат за същите почивни дни два еднодневни тура, което за много хора може да е удобен вариант. В събота, 7 октомври, карането ще е в Лакатишка Рила, а на следващия ден в Осогово.

Реклама

В средата на месеца Витоша за пореден път ще посрещне състезателите по спускане с надпреварата Home Mountain Bike Cup. Това ще е десето издание на популярното състезание, както и трети кръг от Българските даунхил серии, а след него ще бъде и официалното награждаване в Българските колоездачни серии за 2023 г.

В същия уикенд (14-15 октомври) Biking Tours организират интересно каране в Огражден, а AdventureVan събират желаещи за двудневен велотур в Средна гора от Копривщица до вр. Богдан и вр. Буная.

В третия уикенд от месеца състезателните страсти продължават на цели два фронта. От петък до неделя (20-22 октомври) Петрич за поредна година ще е домакин на ендуро състезание. Организатор и тази година е клуб ВИВО. Petrich Enduro 2023 ще включва 4 специални етапа с обща дължина около 16 км. Тренировките ще бъдат на 20 и 21, а финалите на 22 октомври. А в неделя, 22 октомври, велоклуб Мамут организира едно от най-популярните столични състезания и едно от най-трудните в страната (във варианта „Епик“), а именно Купа Мургаш!

Велотуристите също ще имат избор между интересни събития на 21 и 22 октомври – AdventureVan се отправят към Огражден, а Biking Tours към Белоградчик.

През последния уикенд на месеца състезания не са обявени (засега), но пък ще има още велотурове на интересни места с по-топъл климат. Biking Tours от 27 да 29 октомври организират каране в Източните Родопи, а AdventureVan на 28 и 29 октомври ще бъдат в околностите на Мелник по южните склонове на Пирин.

И още веднъж ще кажа, че е добре да следите Календара на МТБ-БГ, защото до дни в него ще се появят още събития, които няма да са за изпускане.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>