Рекорден брой участници във финалния кръг на Детските колоездачни серии за 2023 г.

Близо 200 деца и младежи от цялата страна се събраха в Ловеч на 30 септември и 1 октомври за десетото поредно издание на събитието „Деца на колела“ в емблематичния за града парк Стратеш! По традиция състезанието е част от  спортния календар на града и се осъществи с подкрепата на Община Ловеч.

В съботния ден на 30 септември се проведе състезанието за най-малките, в което се включиха близо 40 деца до 10-годишна възраст. Те караха по специално обособено трасе в района на езерото в парк Стратеш и в непосредствена близост до градския зоопарк,  а най-малкият участник бе едва на 2 години!

Реклама

В неделя, на 1 октомври, се проведе състезанието за по-големите, което беше пети, финален кръг от Детските даунхил серии за годината и в него се включиха над 150 участници от всички краища на България. Трасето бе с дължина около 1 км и включваше множество интересни елементи като стръмни участъци, скокове, камъни, стълби и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Най-бърз в състезанието бе представителят на СК „Райдърс Юнайтед“ Кристиян Димитров, който премина по трасето за време 1:19.46 минути и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категория 15-16 годишни. До него на второто място застана съотборника му Теодор Георгиев,  а трети остана Стефан Стоев от клуб „Хоталич“.

В категорията на 13-14 годишните най-добро време от  1:26.18 минути успя да постигне Васил Асенов, а втори и трети след него се класираха Денис Иванов от клуб „Райдърс Юнайтед“ и Борис Мариновски.

При най-малките в категория 10-12 годишни най-бърз на финала с време 1:31.02 беше представителят на КК „Троянски кон“ Светозар Петров. Втори се класира Стоил Миланов от „Shore Invaders – Бургас“, а трети остана Лазар Хаджиколев от „Хоталич“.

Надпреварата беше много оспорвана във всички категории, а участниците показаха завидни умения с велосипедите. Победителите и в двата дни бяха наградени лично от кмета на града г-жа Корнелия Маринова, която им пожела още много успехи, безаварийно каране и винаги да се грижат за безопасността си и да карат с каски.

Със състезанието в Ловеч беше сложен край на Детските колоездачни серии за 2023 г., а официалната церемония по награждаването на победителите в турнира ще се проведе на 15 октомври в София по време на финалния кръг от сериите по спускане на Витоша


Текст и снимки: Организаторите


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>