Garmin представи два нови велокомпютъра със соларно зареждане

През пролетта на 2023 г. Garmin представи два нови уреда, насочени към любителите на колоезденето. Това са велокомпютрите Edge 540 и Edge 840, които предлагат и опция за соларно зареждане, по подобие на много от GPS часовниците на марката.

Важно е все пак да отбележа, че соларното зареждане и при двата уреда е допълнителна опция, т.е. доплаща се (196 лв. спрямо стандартната цена на продукта). Срещу същата сума може да купите и друга версия, която е окомплектована с пулсомер и сензори сензори за скорост и каданс. Те са подходящи за хората, които искат да ползват велокомпютъра си за тренировки и да следят показателите си.

Edge 540 е по-достъпният като цена уред – 795 лв. в базовата си версия. При него управлението на функциите се извършва с наличните върху корпуса бутони. При Edge 840 екранът, който струва 989 лв., екранът е сензорен и това позволява да избирате различните режими и функции както чрез докосване на дисплея, така и чрез бутоните. Паметта му също е двойно по-голяма – 32 GB срещу 16 при Edge 540.

Иначе външно двата велокомпютъра са идентични, менютата и възможностите им също съвпадат в по-голямата си част. Уредите са с нова литиево-йонна батерия, която има по-дълъг живот спрямо предишното поколение. В интензивен режим тя издържа около 26 часа работа (32 часа при версиите със соларно зареждане), а ако включите енергоспестяващ режим, издръжливостта се покачва до 42 часа (60 при соларите).

Реклама

Edge 540 и Edge 840 предлагат богата функционалност за колоездачите, без значение дали предпочитат да карат по шосето или в планините, за тренировки/състезания или за туризъм. И двата уреда са снабдени с няколко GPS сензора (за различните навигационни системи), а също така с барометричен висотомер, жироскоп, акселерометър, магнитометър и сензор за околна светлина. Тези датчици позволяват не само точно позициониране върху картата (приемниците идват с вградена карта, оптимизирана за колоездене, включително и с интегрирани данни от Trailforks, но може да добавяте и други картографски продукти) и следване на маршрута, но и много тренировъчни режими и функции, както и такива, свързани с динамиката на карането (например колко скока сте направили, колко трудна е пътеката или колко плавно карате по нея). Не са за пренебрегване и множеството функции, свързани с безопасността – близките ви могат да следят вашето местоположение и движение; уредът може да изпраща сигнал с координати за местоположение при настъпване на инцидент; аларма на смартфона ви може да сигнализира за преместване на байка, ако компютърът е монтиран на него. В допълнение към всичко това Edge 540 и Edge 840 имат и отлична свързаност – чрез популярни протоколи и стандарти можете да ги „сдвоите“ с най-различни други устройства – смартфон, измервател за мощност (power meter), е-байк, сензори, смарт тренажори, Inreach и Varia устройства…


Ако желаете да закупите онлайн уред от сайта Garmin.bg с 10% отстъпка, въведете при поръчката следния код: MTBBG10. Важи само за уреди, които не са в промоция или на изплащане. Кодът не работи за аксесоари, но за тях можете да получите отстъпката по друг начин. Вижте повече за партньорската програма на МТБ-БГ и Garmin тук: https://mtb-bg.com/2015/04/04/mtb-bg-garmin-partnership.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>