TREK BIKES представиха за пръв път в България новите модели Fuel EXe и Fuel EX

В четвъртък, 16 март, главната част от шоурума на Aquamatrix в Младост на ул. „Йерусалим“ 15, бе отредена само за четири велосипеда – два електрически Fuel EXe и два „аналогови“ Fuel EX. Това бе премиерата на тези модели за България!

Може би си спомняте, че за Fuel EXе вече има публикувана статия в МТБ-БГ. Няма и как да е другояче, защото този иновативен е-байк предизвика фурор със своя компактен, лек и почти незабележим двигател TQ HPR50, който освен всичко друго е и много ненатрапчив като звук. 50 Nm въртящ момент, 360 Wh батерия, модерна геометрия, 140/150 мм ход на окачването отзад/отпред и тегло около 18 кг – това са основните неща, които бих припомнил като характеристики на Fuel EXe. И един изтънчен силует, с какъвто малко е-байкове на пазара могат да се похвалят!

След него на сцената се появи и шестото поколение на „аналоговия“ Fuel EX. За него може би е достатъчно да кажа, че стана „Велосипед на годината“ на Pinkbike и че е един от най-универсалните байкове, които Trek някога са създавали. Балансиран между тегло и здравина, с модерна геометрия и познатото ефективно окачване с Active Braking Pivot и 140 мм ход (150 отпред), Fuel EX се отличава и с допълнителната си приспособимост към желанията на колоездача. Чрез два обръщаеми „чипа“ и възможността за чашки с променлив ъгъл можете да влияете не само върху геометрията, но и върху прогресивността на окачването. Подходът към размера на колелата също е диференциран – най-малкият размер XS е с 27.5, при S имате избор между 27.5 или 29, а от М нагоре вече са само 29-цолови.

Няма да навлизам в допълнителни подробности, защото Fuel EXe и Fuel EX вече са в България.
Можете да посетите най-близкия дилър на TREK BIKES и да научите повече за велосипедите.

https://www.facebook.com/trekbikesbulgaria

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>