Mallet Trail – нови педали от Crankbrothers

Crankbrothers добавиха още един модел педали в серията Mallet. Той включва добавката Trail в името си и е насочен към хората с АМ/ендуро велосипеди, търсещи по-ниско тегло.

Може да се каже, че Mallet Trail се явява кръстоска между ендуро педалите Mallet E и ХС/АМ моделите Candy. С други думи, новият модел се отличава с малка метална платформа, разположена около механизма за закопчаване, която има два регулируеми шипа в предната част и сменяеми гумирани подложки над оста, от двете страни на скобите – все неща, които имат за цел да увеличат сцеплението и контакта между подметката и педала. Дължината на оста също е по-голяма в сравнение с Candy, което осигурява повече стабилност при каране и съвместимост с по-широки обувки. В същото време тялото на педалите е доста по-компактно спрямо ендуро модела, с размери 78х74 мм, и е изработено от алуминиева сплав 6061-T6. Това води и до по-ниско тегло – 344 грама за чифт. Впрочем именно ниското тегло е било една от основните цели, заложени в новия продукт.

Реклама

Mallet Trail използват познатата система на Crankbothers с вътрешен плъзгащ лагер Igus LL и външен капсулован лагер Enduro MAX. Оста е от хром-молибденова стомана, а ограничения относно теглото на колоездача няма.

Mallet Trail се предлага в три цвята и е с препоръчителна цена за Европа около 180 евро.

https://www.crankbrothers.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>