Смазки, козметика и аксесоари от Weldtite | Част 3 – почистващ препарат Bike Cleaner

Както показва и името на продукта, това е почистващ препарат на Weldtite, чиято формула е създадена специално за велосипеда и неговите части, така че не само да премахва ефективно мръсотията от всяко място, където тя може да се е загнездила, но и да не уврежда нито една част от байка ви.

Бутилката е с обем 1 литър, а на гърлото ѝ се монтира глава с „пръскачка“, така че почистващата течност да излиза под формата на средно силна струя, която може или да насочите отблизо към конкретен компонент, или пък да разпръсквате от по-далеч върху целия велосипед. Има и капачка, която се монтира върху изпускателната дюза, така че да не напръскате по погрешка нещо друго, когато не ползвате препарата.

Имайте предвид, че количеството, което изхвърля помпата с едно натискане на спусъка, не е малко! Досега съм ползвал препарата 3-4 пъти и при първите два ясно си пролича липсата ми на опит – вместо да действам пестеливо и премерено, аз щедро напръсках целия байк от горе до долу и по цялата дължина. Вероятно не по-малко щедро бе „насапунисан“ и асфалтът на улицата. Ефектът от тези ми действия, освен добре почистен байк, бе и преполовяване на бутилката. След този очевиден „преразход“ (тъй като не ми се вярва този 1 литър да е предвиден само за 4 измивания) ми „просветна“, че може би е по-умно вместо да пръскам на едро целия велосипед, да насочвам препарата само към някои ключови места, където мръсотията се задържа по-упорито и се маха по-трудно само с вода. При следващите две измивания разходът бе два пъти по-малък. Със сигурност ви препоръчвам този подход като по-икономичен и смислен.

Реклама

Честно казано, нямам намерение да „разтягам локуми“ за този продукт. Ако ме питате дали си върши работата – да, определено! Препаратът се нанася, изчаква се малко и после може или директно да изплакнете байка, или първо да го минете с четка и след това с водна струя. Второто води до по-качествено измиване. Не е от най-пенливите, но не вярвам това да има голямо значение. Във всички случаи Weldtite Bike Cleaner премахва успешно мазнотии, прах и кал от всички гънки и изпъкналости, върху които е попаднал, особено ако му помогнете и с четка.

За да ви го препоръчам обаче, трябва на първо място да сте маниаци на тема миене и почистване на велосипеда, какъвто аз със сигурност не съм. Честно казано, в повечето случаи на мен ми е напълно достатъчно да измия байка си с вода и изобщо не ми и хрумва да го „сапунисвам“ и четкам сантиметър по сантиметър. Но има хора, които държат велосипедът им да „свети“, а също така не биха го пръскали с какъв да е разтвор, а само с подобен специализиран препарат, при който е сигурно, че няма да увреди някое уплътнение или покритие. Ако сте от този тип хора, Weldtite Bike Cleaner е за вас!

Цена: 22.90 лв.

https://dragzone.bg/sprey-weldtite-bike-cleaner-pochistvasht-1l

Продуктите на Weldtite ще намерите в магазини Drag Zone и на dragzone.bg. А при поръчка онлайн можете да получите и 10% отстъпка за някои от тях чрез партньорската програма на МТБ-БГ (вж. долу).


При поръчка онлайн в dragzone.bg на определени продукти Weldtite за почистване и смазване на велосипеда можете да ползвате 10% отстъпка, въвеждайки промо код WTMTB10 в съответното поле (горе вдясно, когато сте в страницата с Вашата количка). Важи само за продукти, които не са в промоция. Вижте повече тук: https://mtb-bg.com/2023/02/22/dragzone-partnership.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>