Велоклуб „МСМ Спорт тийм“ – кратко представяне

През пролетта на 2022 г. в интервюто с Йордан Дундов за осиновяването на трасето „Голи връх“ стана дума и за спортния клуб „МСМ Спорт тийм“, чрез който се случи това и чрез който бяха направени подобренията по него и оттогава насам се извършва и неговата поддръжка. Това обаче съвсем не е единствената посока, в която клубът смята да развива дейността си. В следващите редове може да научите малко повече…

Велоклуб „МСМ Спорт Тийм“ е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в началото на 2016 година от мотивиран, ентусиазиран и креативен екип, имащ за цел да го превърне в един от най-дейните и бързо развиващи се клубове в планинското колоездене. Може да се каже, че през първите години от съществуването си той не се афиширашe по никакъв начин – по-скоро течеше подготовка за „избухването“, което се случи през 2022 г. Както споменах, тогава клубът успя да приключи процедурата по осиновяване на трасето „Голи връх“ на Витоша и членовете му и техни приятели/помощници запретнаха ръкави и подготвиха пътеката за официалното ѝ „откриване“ през лятото. През същата 2022 година клубът стана член и на Българска федерация колоездене, което е заявка за активно участие и в спортния „раздел“ на планинското колоездене. Изобщо, може да се каже, че през миналата година това сдружение официално и дейно се активизира и „заживя“ на бързи обороти, така че тепърва ще очакваме от тях още новини и полезни инициативи.

Екипът на „МСМ Спорт Тийм“, състоящ се от опитни колоездачи и бивши състезатели в редица дисциплини, си поставя като основна цел подобряването на условията за практикуване на планинско колоездене в България. Единият инструмент за това (трасето MSM Trail) вече е факт, а изграждането на още такива пътеки, различни по трудност и за различни дисциплини, е приоритет на клуба, което е предпоставка за развитието на спорта в страната. Наред с това „МСМ Спорт Тийм“ иска да създаде и една по-добра спортна култура, както при подрастващите и начинаещите, така и при състезатели и напреднали.

Ето и част от дейностите на „МСМ Спорт Тийм“:

  • Развитие и популяризиране на планинското колоездене сред всички възрастови групи в България.
  • Провеждане на спортни събития, изграждане на условия за планинско колоездене.
  • Организиране на демонстративни събития, провеждане на благотворителни състезания с цел подпомагане на членовете на сдружението и по-широко разпространение на колоезденето сред различни възрастови групи.
  • Изграждане и стопанисване на спортни обекти и съоръжения за практикуване на колоездене, включително и изграждане и маркиране на трасета за учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност, поддържане на инфраструктура, подходяща за планинско колоездене.
  • Организиране на групови карания в страната и извън нея.
Реклама

А ето и малко информация за хората, които биха желали да се присъединят към клуб „МСМ Спорт Тийм“ – било за да помагат в дейността му, било за да имат компания за карания или по други причини. Като структура клубът е разделен на две звена – „Хоби“ и „Racing“.

При постъпване в Хоби клуба получавате:

  • Клубно джърси Omsight;
  • Преференциални цени в магазин МСМ Спорт;
  • Приоритетен сервиз и целогодишна отстъпка на всички сервизни услуги и консумативи;
    Отстъпка за транспорт с бус и приоритет при записване за групoви карания, организирани от GoShred;
  • Отстъпки за членовете на клуба от нашата партньорска мрежа;
  • Преференциални цени за годишна планинска застраховка (по желание).

При постъпване в Racing клуба получавате:

  • Клубно състезателно джърси Omsight (различен дизайн от хоби джърсито)
  • Състезателите получават безплатен лиценз за състезателния сезон
  • Спонсорски програми за първенци от Мели Гел и Гепард;
  • Преференциални цени в магазин МСМ Спорт;
  • Приоритетен сервиз и целогодишна отстъпка на всички сервизни услуги и консумативи;
    Отстъпка за транспорт с бус и приоритет при записване за групови карания организирано от GoShred;
  • Отстъпки за членовете на клуба от нашата партньорска мрежа;
  • Преференциални цени за годишна планинска застраховка (задължително).

*За информация и въпроси, можете да се свържете с велоклуб „МСМ Спорт Тийм“ по следните начини:
телефон: 0877423387
еmail: [email protected]


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>