Откриване на новото МТБ трасе „Витошко лале“ – 14 октомври 2022

Една добре пазена тайна (включително и за мен) бе обявена днес – на Витоша се изгражда ново трасе в района около писта „Витошко лале“, чието име ще получи новата пътека. Предназначено е основно за спускане, но и хората с ендуро/АМ велосипеди ще се справят, стига да имат необходимия опит за каране по трудни терени. Официалното откриване е в петък, 14 октомври 2022 г. Ето допълнителна информация от Concept Creative и СК „Райдърс Юнайтед“, които стоят зад изграждането на трасето:

Здравейте, приятели! С голяма радост искаме да ви поканим този петък, 14 октомври, на официалното откриване на велотрасе „Витошко лале“, намиращо се в непосредствена близост до едноименната ски писта!

След дългогодишни усилия на екипа на СК „Райдърс Юнайтед“ за обособяването му, клубът вече е официален осиновител на стара, забравена в гората пътека и след усърдна работа, подпомогната от Витоша ски, велотрасето вече е факт!

Много се радваме, че съвсем скоро ще можем заедно да покараме по него и ще се радваме да се видим още този петък, когато, благодарение домакините „Витоша ски“, всички колоездачи ще могат да се възползват от безплатно ползване на лифт „Витошко лале 1“, който ще бъде оборудван със специални куки за по-лесното и удобно превозване на велосипедите до върха.

Трасето е с високо ниво на трудност и е предназначено за по-напредналите планински колоездачи, като идеята е то да бъде подходящо както за тренировка, така и за провеждането на състезания на национално и международно ниво.

Първите спускания по време на откриването ще бъдат направени не от кого да е, а от световната и европейска шампионка по спускане Изабела Янкова и от дългогодишния шампион по спускане на България – Стивиан Гатев.

През целия ден на откриването на място покрай трасето ще бъде и един от най-изявените фотографи в МТБ средите – Иван Зарков, който ще се постарае всички присъстващи освен хубавите емоции, да получат и хубава снимка от карането.

От този петък до средата на ноември лифт „Витошко лале“ ще работи с колоездачи и туристи всеки уикенд, като ще се предлагат и специални „МТБ карти“ – повече информация можете да откриете на www.vitoshaski.com.

Очаквайте още приятни изненади, а за да не изпуснете нещо, следете Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/854049069340992/.

Реклама

Eто и няколко снимки от работата по изграждане на трасето:


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

One Response to “Откриване на новото МТБ трасе „Витошко лале“ – 14 октомври 2022”

  1. малчуганчо

    Сто новини насекъде за това трасе и един трак не видях , да видим от къде почва.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>