Abus и тяхната първа full-face каска – AirDrop

Отскоро в магазини Bike Center може да намерите първата full face (фулфейс) каска на Abus, предназначена за спускане, ендуро, фрийрайд и други видове каране, изискващи максимална защита. Моделът AirDrop постига големи резултати с иновативни детайли, ниско тегло, оптимално прилягане и конкурентна цена. Новият флагман в портфолиото от каски за планинско колоездене на немците е резултат от няколко години изследователска и развойна дейност с пряката подкрепа и редовен принос на легендите в спорта Седрик Грасия и Ричи Шлей, както и младия феномен Габриел Уибмер. Във видеото долу Габриел и Седрик тестват Airdrop в Ла Палма, Канарските острови:

Прилягането и удобството са сред най-важните критерии при избора на каска. AirDrop може да се регулира в задната част на главата с помощта на практичната система Zoom-Ace, която е напълно интегрирана в добре познатата система MIPS. Подложките на бузите могат да се свалят, перат и се предлагат в различни размери за наистина индивидуално прилягане. Козирката с регулируема височина е снабдена с механизъм за отделяне в случай на тежко падане и позволява монтиране на екшън камера. Отвореният дизайн отпред осигурява отлично зрително поле и е подходящ за голямо разнообразие от очила и маски. Долната задна част на каската е специално оформена, така че да предпазва ключицата в случай на падане и удар.

Талантът в планинското колоездене Габриел Уибмър успя да тества обстойно каската. Ето и неговото впечатление:

Много ми хареса да карам с новата каска ABUS AirDrop. Прилягането, усещането и разбира се ниското тегло я правят идеален избор за каране на ендуро и спускане. Освен техническите параметри, новият шлем има уникален и страхотен външен вид, който идеално пасва на моя стил.

КАСКА ABUS AIRDROP MIPS VELVET BLACK

КАСКА ABUS AIRDROP MIPS CONCRETE GREY

За изработката на шлема Abus залагат на добре изпитани материали. AirDrop е произведена чрез процеса InMold, което означава, че външната обвивка е издръжлива, свързана с ударопоглъщащата пяна EPS. Подбрадникът е изработен от ABS материал. Ядрото е с Acti-Cage технология- структурно подсилване за оптимизиране на стабилността, което позволява по-големи вентилационни отвори. Каската е с единадесет входа за въздух отпред и шест отвода отзад, които осигуряват перфектна циркулация на въздуха дори и при въртене нагоре. Допълнително, благодарение на отворите на нивото на ушите, Ambient Sound Channel, винаги ще сте наясно със заобикалящата ви среда. За максимална сигурност, всички модели AirDrop са оборудвани с MIPS, както и са подготвени за системата QUIN и могат да бъдат надградени със чип за откриване при злополука – нещо, което е напълно интегрирано в топ модела от серията. Теглото на AirDrop е 790 грама за размер S/M.

Ветеранът в спускането и фрийрайда Седрик Грасия, който активно дава съвети и обратна връзка в проектирането и дизайна на ABUS AirDrop, е повече от доволен от резултата. Ето какво сподели той:

Много се радвам за крайния продукт. Това, което обичам най-много в каската, определено е системата за прилягане. Поставя се изключително лесно и пасва идеално. Също така, вентилацията работи перфектно и главата ви е добре проветрена. Знаем, че има много каски на пазара, но с тази вдигнахме нивото. Толкова съм горд и мисля, че хората ще бъдат приятно изненадани…

Открийте новия AirDrop в магазинната мрежа на Bike Center, както и онлайн на: www.bikecenter.bg


Текст и снимки: Bike Center

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>