Отбори и състезатели 2023, част 1

Както всяка година, зимата е периодът, в който за планинското колоездене се отваря трансферният прозорец и много от състезателите сменят отбора или удължават ангажимента си с настоящия тим. Не знам колко такива новини ще се натрупат в следващите 1-2 месеца, но вижте първите промени, които станаха известни още в края на 2022 година:

Един от най-успешните ендуро състезатели в последните няколко сезона, Джак Моар, от 2023 г. няма да е част от отбора Canyon CLLCTV. Австралиецът бе в тима три години, които преминаха общо взето в този „хеви метъл“ стил:

Друг член на отбора, само че в дисциплината спускане, също поема в нова посока. Това е Марк Уолъс, който караше за Canyon в продължение на 6 години. Избрани моменти от тях може да гледате в това видео:


Реклама

Още един първокласен ендуро състезател, канадецът Джес Меламед, който спечели Световните ендуро серии през 2022 г., също сменя отбора си. Rocky Mountain, в чиито отбор Меламед буквално израсна и се разви като професионален състезател, го изпратиха с добри пожелания и с този видеоклип:


Друго дълго партньорство, което достига края си, е това между Norco и Сам Бленкинсоп. След 8 години заедно, Бленкинсоп обяви напускането си и загатна, че скоро можем да очакваме новини за следващия му байк спонсор.

https://www.instagram.com/p/CmSDGBfyVET/


Cube разширяват отбора си по спускане, привличайки в него 20-годишния френския състезател Симон Шапеле, който до момента участваше в Световната купа като „частник“, а не като член на търговски отбор. Така през 2023 г. той ще бъде в компанията на Дани Харт и Макс Хартенстерн, опитвайки се да постигне още по-добри резултати.


Феновете на Сам Пилгрим сигурно вече са гледали прощалното му видео с Haibike. След 5 години, в които британският фрийрайдър доказа, че може да прави сложни трикове дори с тежки е-байкове, той продължава напред към още повече и по-виртуозни изпълнения с нов спонсор, който ще бъде обявен на 4 януари 2023 г.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>