ERA са най-новите курбели на Race Face

През есента на 2022 г. Race Face представи най-новия си модел курбели, наречени ERA. Те са предназначени основно за АМ и ендуро байкове, но са достатъчно леки, за да намерят приложение и сред ХС любителите, особено ако търсят повече здравина и издръжливост.

Ето кратко обобщение на най-важните акценти по отношение на курбелите ERA:

Race Face твърдят, че това са най-здравите и издръжливи курбели, които са създавали до момента. И подкрепят твърдението си с доживотна гаранция за продукта.

Освен кухата конструкция от въглеродни нишки, която осигурява едновременно ниско тегло и добри якостни характериситики (здравина и коравина), ERA се отличават и със специалните стоманени пластини, с които са облицовани от външната страна. Тяхната задача е да предпазват курбелите от триене с петите на обувките. По този начин компонентите не се увреждат и запазват вида си непокътнат много по-дълго време.

Наред с това са предвидени и полимерни предпазители за предната част на курбелите, около отворите за педалите. Те също играят важна защитна роля при срещи с камъни и други опасности по пътеките.

Курбелите използват познатия захват към оста с жлебове, използван от Race Face и при другите им модели. Приложение намира и директният монтаж на предния венец, наречен Cinch.

Реклама

ERA се предлагат в три дължини – 165, 170 и 175 мм. Възможни са два варианта за „линия на веригата“ – 52 и 55 мм. Q-факторът (разстоянието между рамената на курбелите при педалите) е 176 мм.

Теглото на комплект курбели ERA е 483 грама, което включва двете рамена с алуминиевата 30 мм ос и венец с 32 зъба. В тази стойност не са включени чашките с лагерите (т.е. средното движение).

Продуктът се предлага и в многообразие от цветове, така че да може да пасне на всеки байк.

Цената им в САЩ е $499.

Всичко, изборено дотук, може да видите и в този видеоклип:

https://www.raceface.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>