Atherton Bikes представиха AM.130

Компанията за велосипеди на семейство Атертън продължава да разширява гамата от предлагани модели. Най-новият им велосипед се казва AM.130 и от името му става ясно, че окачването е с ход 130 мм отзад. Рейчъл Атертън добавя повече подробности в това видео за представяне на модела:

Няма да изреждам отново всички конструктивни особености на Atherton Bikes, защото може да ги видите в по-ранна статия за първите два велосипеда на компанията. Рамката на AM.130 използва същите технологии и производствени методи и се предлага в 22 възможни размера, само че при проектирането ѝ по-ниското тегло е било един от приоритетите. Постигнато е чрез по-малка дебелина на стените на някои от елементите. Въпреки това новият байк също покрива категориите 4 (ендуро) и 5 (спускане) на лабораторията EFBE, т.е. може да бъде каран безкомпромисно навсякъде, включително в байкпаркове и по всякакви трудни пътеки и терени. Предвид имената, които стоят зад тази марка, това няма как да е учудващо.

Реклама

Геометрията на AM.130 е с 65.5 градуса челен ъгъл и достатъчно изправена седалкова тръба (от 77 до 79 градуса при различните размери), за да осигури както стабилно и уверено поведение при спусканията, така и ефективна позиция за изкачванията. За доброто представяне на велосипеда се грижи и многозвенното окачване DW6, което е доразвитие на популярната кинематика DW-Link на Дейв Уигъл, разработено специално за байковете на семейство Атертън.

Засега AM.130 се предлага като готов велосипед в три варианта, а също и като рамка. Ако двете окомплектовки със 140 мм ход на вилките ви се струват недостатъчно агресивни, третата, наречена AM.130.X е с вилка Fox 36 със 150 мм ход, което намалява и челния ъгъл с 0.5 градуса.

Цените на велосипедите и рамката са почти толкова плашещи, колкото и карането на създателите им, но за пълни подробности най-добре погледнете в сайта на Atherton Bikes.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>