Нови и интересни продукти: Maxxis обнови модела Forekaster

Преди няколко години, когато Maxxis за пръв път представи модела Forekaster, той бе лансиран като гума за агресивно ХС каране, включително и за влажни и кални условия. В сравнение с други ХС гуми на компанията, тази се отличаваше с малко по-агресивна шарка и по-високи и остри бутони, но без да завзема територията на АМ/ендуро гумите.

Сега, когато Maxxis представи второто поколение на модела, нещата не са се променили съществено, макар че индустрията измисли ново име на велосипедите за агресивно ХС каране – downcountry bikes. Можем със същия успех да ги наречем и „олекотени АМ велосипеди“ – не мисля, че изобщо има значение. Така или иначе, Forekaster е насочен основно към притежателите на такъв тип байкове – с ход около 100-130 мм, с агресивна геометрия и с ниско тегло. Разбира се, кръгът ползватели може да бъде разширен и със собствениците на АМ/ендуро байкове, търсещи някакъв лек комплект гуми, както и с ХС любители или състезатели, нуждаещи се от по-агресивна шарка за по-трудни терени.

Грайферите на новия Forekaster са достатъчно изразителни и изглеждат добре подредени – простичка, предсказуема шарка, която вероятно е и доста ефективна в широк кръг от условия и терени. Засега гумата се предлага само в размер 29х2.4, с конструкция, включваща каркас 60 tpi, сгъваем борд, защита на стените EXO и двукомпонентен протектор (по-твърди централни и по-меки странични бутони) или трикомпонентен MaxxTerra (твърда основа на бутоните, по-мека горна част на централните и още по-мека за страничните). Теглото, посочено от производителя, е 945 грама и не се различава драстично от това на АМ/ендуро гумите с подобен размер и конструкция.

Реклама

Както ще видите в следващото видео с участието на Джаксън Голдстоун, карането, което могат да издържат тези гуми, също не е точно ХС!

https://www.maxxis.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>