Витоша приема Държавното първенство по спускане този уикенд

Текст и снимки: Организаторите

На 23 и 24 юли на Витоша ще се проведе държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплина спускане към Българска Федерация Колоездене.

Състезанието  е едно от най-важните за родните състезатели, защото носи двоен брой точки за националната ранглиста и същевременно дава много точки и за световната такава. Очаква се в събитието да се включат най-добрите ни състезатели в категории 15-16 години, 17-18 години, Мъже Елит, Мъже Мастърс и Жени.

Събитието се организира от СК „Райдърс Юнайтед“, под патронажа на Българска Федерация Колоездене и със съдействието на фондация „София Европейска Столица на Спорта“, ДЗИ и Ред Бул България.

В състезанието могат да участват само професионални лицензирани състезатели, като до момента предварително записани са над 70 участници от всички краища на България. Регистрацията за участие все още е активна на този линк.

Атрактивната надпревара ще се проведе по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци, което е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

Топлото време и липсата на валежи през последните 2 седмици правят трасето още по-трудно и предизвикателно, тъй като е много сухо и прашно и буквално се променя с всяко изминало спускане.

В съботния ден ще се проведат тренировките, а в неделя ще бъде същинската част на състезанието, като в 13:00 ще бъдат квалификациите, а точно в 15:00 ще започнат финалите на шампионата. Организаторите приканват софиянци и гостите на столицата да станат част от събитието, като бъдат покрай трасето и подкрепят участниците.

Реклама

Това ще бъде първото състезание по спускане за тази година (досега имаше само детски стартове) и с него ще бъде даден официален старт на сезона, а още следващия уикенд предстои най-голямото международно събитие в родния календар – Пампорово байк фест 2022 в родопския ни курорт, където се очаква да пристигнат състезатели от цяла Европа!


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>