Maxxis BIKE Transalp 2022 – етап 7

На 9 юли 24-ото издание на Maxxis BIKE Transalp приключи, но за него ще се говори още много, поне на страниците на МТБ-БГ, заради наличието на четирима български участници, от които двама (Борис Първанов и Иво Ройлев) като медиен отбор с мисията да споделят колкото се може повече кадри от тази легендарна алпийска надпревара. Ето я и кратката заявка на Борис:

Еми успяхме! Без драми, солидно 38 място за етапа и 44-и в крайното класиране! Трансалпийци! Очаквайте сериала!

Другите двама българи – Станимир Статев и Николай Костадинов – завършиха състезанието на 20 позиция в същата категория Master.

Иначе, това че етапът бе последен, за някои може би беше повод да си „почиват“ с по-леко темпо по тези 79 км с над 2100 м денивелация, но други използваха този момент за последна атака на челните места. И размествания не липсваха!

След шест поредни етапни победи отборът 7C-ECONOMY-WILIER днес завърши на четвърто място, но без това да засегне крайното им класиране. Първи за деня станаха Teus Ruijter и Tim Smeenge от Team KMC. В категория Master обаче поредната разменена етапна победа донесе и краен успех за Team BULLS.

Реклама

Ето как изглеждат челните позиции в крайното класиране за 2022 г.:

Мъже: Carlos Arroyo Herrera и Luis Snachez Mejia (7C-ECONOMY-WILIER)
Жени: Lorenza Menapace и Evelyn Sulzer (Team Val di Sole Bike Land)
Смесени: Helge Nesse и Beate Nesse (Team Nesse)
Master: Michael Anthes и Karl Platt (BULLS)

Резултатите от MAXXIS BIKE Transalp 2022 можете да намерите тук: https://bike-transalp.de/en/results/results-2022/.

Следващото, 25-о издание на многоетапния маратон ще се проведе от 9 до 15 юли 2023 г. Пълна информация за него, както и за тазгодишната надпревара търсете на адрес: https://bike-transalp.de/en/.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>