ДЛОШ спускане Витоша 2022 – класиране

Снимка: Concept Creative

На 23-24 юли по трасето над Драгалевци се проведе тазгодишният Държавен личен и отборен шампионат (ДЛОШ) в дисциплината спускане, организиран от Българска Федерация Колоездене.

Ето как изглежда класирането в различните категории:

Реклама

Както се вижда, Стивиан Гатев за пореден път е национален шампион при мъжете, но е важно да се отбележи, че най-доброто време във финалите принадлежи на Велин Дойчев (на заглавната снимка), който се състезава в категория юноши 17-18 г., а второто най-добро време е на Димитър Мазнейков в същата възрастова група. В топ 5 компания на Стиви правят още двама младежи – Роберто Василев (четвърто време, категория 15-16 годишни) и Калоян Янкулов (пето време, 17-18 годишни). Всичко това показва, че следващото поколение вече е готово за победи и по трасетата за спускане тепърва ще става все по-интересно! Може би още този уикенд в Пампорово… 😉

При жените най-бърза бе Деница Тошева, която в последните 1-2 години се утвърждава стабилно на родната и европейска сцена при девойките, но още по-интересно е наличието на цели 4 участнички в тази категория, което загатва възможността за стабилно развитие и в нея.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

2 Responses to “ДЛОШ спускане Витоша 2022 – класиране”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>