Maxxis BIKE Transalp 2022 – етап 2

Вторият ден на многоетапния маратон Maxxis BIKE Transalp 2022 започна обещаващо, но завърши малко разочароващо за много от участниците, тъй като състезанието бе спряно заради проливен дъжд в последната и най-висока част на маршрута.

Ето бързата сводка от Борис Първанов:

Втори ден: нервно начало! С Ройлев не се намерихме на старта. Тръгнах последен и се наложи да направя едни бързи 100 фрага, докато го настигна. Беше потеглил от по-предна кошара. В средата на етапа започна да вали много и следващите 2-3 часа станахме на мокри кокошки. За добро или зло, на една трета от последното изкачване на вр. Кронплац (2275 н.в.) ни спряха. Неутрализираха етапа заради много лоши условия на върха. И се спуснахме по асфалта към финалния град Брунек.

В генералното сме загубили една позиция и сме на 39 място. Другият български отбор (Станимир Статев и Николай Костадинов) са карали целия етап и доста студ са брали. 19-и са след втория етап. 

Следващите дни се очакват още валежи, така че няма да ни е лесно, но за сега сме играта!

Реклама

Най-бързи в днешния ден бяха:

  • Carlos Arroyo Herrera/Luis Sanchez Mejia (7C-ECONOMY-WILIER) при мъжете
  • Lorenza Menapace/Evelyn Sulzer (Team Val di Sole Bike Land) при жените
  • Alexander Stöckl/Claudia Vötter (Team Intersport Patrick 1) при смесените отбори
  • Michael Anthes/Karl Platt (BULLS) при ветераните (категория Masters)

Ето и още няколко снимки от организаторите с автор Markus Greber:

Повече информация за състезанието търсете тук: bike-transalp.de.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>