Maxxis BIKE Transalp 2022 с Борис Първанов – преди етап 3

Етап 3 стартира от Брюнек (Бру̀нико) – град в северна Италия, провинция Южен Тирол. Разположен е на 838 м надморска височина. Населението на града е 15 605 души. Това е мястото, където модният стил среща южнотиролските характеристики. Това се вижда в архитектурата, културните и развлекателни дейности, както и в манталитета на местните жители. Лесно се забелязва замъкът Bruneck и църквата Rainkirche.  Градът е биещото сърце на долината Пустертала, а през 2009 г. бе обявен за най-добрия малък град в Италия за живеене.

Над града се намира Kronplatz. Този 2275-метров връх е център на най-известния ски-район в Южен Тирол. Снежни върхове, гъсти гори, 119 км писти, 32 лифта!  (www.kronplatz.com)

На върха гостите могат да видят Планинския музей на легендата на алпинизма Райнхолд Меснер и съвременния музей Лумен за планинска фотография. Но за да стигнат дотам,  участниците в Transalp ще трябва да преодолеем 1400 положителна денивелация за по-малко от 18 километра – най-дългото изкачване на тазгодишния Трансалп. След което ще последва Gassl Trail! Пътеката е дори по-дълга от вчерашната „Herrnsteig“, но е доста по-приятна от гледна точка на техническите изисквания. А панорамата в горната част е просто зашеметяваща. В един момент, след безкрайни завои, пътеката ще пресече пътя Furkelpass и оттам ще започне следващото ни баирче . Сега обаче изкачването на прохода е малко по-различно от вчера: първо по асфалтовия път, а по-късно по пътека, която води доста стръмно и безкомпромисно нагоре към прохода. След като проходът Furkelpass бъде превзет, ще се спуснем по няколко горски пътеки и малки пътища към финала: St. Vigil.

Етапът е едва 38 км, но с почти 2000 денивелация. Надявам се днес да имаме повече време за възстановяване и прегрупиране за следващите дни!

Gassl Trail: https://youtu.be/AKS9WtbadFY№

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>