Maxxis BIKE Transalp 2022 с Борис Първанов – преди етап 2

Втори етап: 72 км с 2500 положителна денивелация! Започваме от Зилиан до италианската граница.

Страхотно място за почивка за деца и родители. Особено любители на МТБ! Безброй MTB маршрути до планинските върхове наоколо или пък спокойни обиколки по поречието на р. Драва. Има по нещо за всеки. Независимо дали ще карате с велосипед по река Драва надолу по долината до Лиенц, или от Зилиан по цялата велоалея до Марбург, впечатляващи природни пейзажи са вашият постоянен спътник. Зилиан е и родното място на първото Световно първенство по E-bike през 2019 г. Тук могат да бъдат намерени множество добре разработени и обозначени E-MTB маршрути от всички нива на трудност, включително станции за зареждане, карти за Ebike и много други. Акцент е Stoneman Trail, изживяване с планинско колоездене от най-висок клас! Маршрутът е 120 километра и включва 4000 метра надморска височина. Повече вижте тук: www.osttirol.com/orte-und-taeler/alle-orte/sillian.

Извън велосипедните пътеки, Зилиан е особено популярен и за семейна почивка. В Wichtelpark край града може да се насладите на приключенска площадка с дървени колиби, грандиозна пързалка, стени за катерене, мини-голф игрище, игрище с въжета. Дори тригодишни деца могат да практикуват с родителите си, докато тийнейджърите и възрастните атакуват върховете на дърветата.

Реклама

Височинният профил на днешния етап, играе по-малко нагоре надолу, като бавно се натрупва денивелация и в края достига своя връх. В началото ще преминем през Vierschach, Innichen (Сан Кандидо) и Toblach. В този район преминава Dolomiti Superbike – най-извесното състезание в тази част на страната. (Ще се проведе на 9 юли 2022г. http://www.dolomitisuperbike.com).

Ще се насладим на красива горска пътека с добър флоу чак до Innichen. Маршрутът продължава по ръба на гората на сенчестата южна страна на „Hochpustertal“. Зад Оланг се отваря долината на юг към прохода Фуркел. Оттук нататък остава само едно баирче! Някакви си 15 км с 1100 м положителна денивелация!  През тиха горска пътека ще изкачим Furkelpass, далеч от движението на асфалтовия проход. След това трябва да покорим само още 500 метра, преди да достигнем обширния гребен на Kronplatz (2 275 н.в.), където се открива  360-градусова панорама към Доломитите на юг и групата Riesenferner на север. Оттук започва „Herrnsteig“, истинско trail чудовище. За 10 км ще спуснем 1400 метра  отрицателна денивелация. Всички надъхани ще чакаме с нетърпение да се по изкефим в края на етапа! 

Финалното спускане „Herrnsteig“: https://youtu.be/bUT4KBhTm04

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>