Maxxis BIKE Transalp 2022 – етап 1

Днес е денят, в който започна 24-ото издание на многоетапния маратон Transalp. И денят си го биваше с около 65 км разстояние и над 3000 м изкачвания.

Както знаете, в състезанието тази година участват два български отбора. В медийния тим на МТБ-БГ са Борис Първанов и Иво Ройлев, а другата двойка в същата категория – отбор „Берое“ – включва Станимир Статев и Николай Костадинов, след като в последния момент там настъпи замяна на участник.

Ето какво сподели Борис Първанов след първия ден:

Лудницата започна!!! Над 1000 човека се наредихме на старта в красивото австрийско градче Лиенц. Започнахме с едно леко баирче от 800 денивелация. Ройлев зададе темпо, с което съм почти сигурен, че ни изпревари цялата колона. :)))

Но това много бързо се отплати и по време на целия етап се чувствахме доста добре физически. Първото спускане беше по две от пътеките в местния байкпарк и бяха просто прекрасни!!! Абсолютно удоволствие е човек да кара по толкова поддържани пътеки. Впоследствие карахме по множество баирчета ту нагоре, ту надолу, ту в гората, ту асфалт, и денивелацията се трупаше. Последният баир вървеше доста дългичък и не беше най-приятното усещане да преминеш 3000-ния метър  изкачване за деня, но се справихме. 🙂

Времето ни е 6 часа и 42 минути. Честно казано, съм доволен, защото имах съмнение дали ще хванем контролното време от 8 часа. Отбор „MTB-BG.com“ сме 38-и в нашата категория „мастърс“. Другите момчета от България завършиха доста пред нас. 15-и са в категорията, но нищо не се знае. :)))

Следете класирането на bike-transalp.de.
Класиране смо на българските участници: https://services.datasport.com/2022/mtb/transalp/stage1/landbul.htm

Снимка: Маркус Гребер

В категория Мъже, която е и най-силната, касирането за момента е оглавено от Карлос Аройо и Луис Санчес Мехиа от тима 7C-ECONOMY-WILIER. При жените най-бързи днес бяха Ирина Крен и Мартина Дьоблер от Team Bikeworld Bad Goisern/Salzkammergut. Много от участниците ще запомнят днешния ден не само с високите изкачвания, но и с високите температури.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>