Иван Колев и Велин Дойчев взеха участие във втория кръг на EWS в Петцен и Ямница

Уикендът 18-19 юни бе много натоварен откъм събития, включително и извън границите на България. С тази кратка сводка искам да отразя съвсем набързо участието на Иван Колев и Велин Дойчев в „споделения“ втори кръг от Световните ендуро серии, който се проведе на тези дати в Австрия (Петцен) и Словения (Ямница). Ако е имало и други български участници, моля за извинение, но не съм разбрал, нито пък намерих такива в класирането.

Иван Колев има вече немалък опит в елитните ендуро състезания, както и достатъчно точки, за да участва в същинската надпревара. Там той се състезаваше в категорията Masters (над 35 години) и успя да завърши на 16 място от 31 участници в нея.

Няколко думи и снимки от Ванката във Facebook

За Велин Дойчев, който е една от младите ни надежди в спускането, но понякога участва и в ендуро състезания, това бе първо участие в Световните ендуро серии. Тъй като правилата на EWS изискват определен брой точки за участие в същинската надпревара, Велин трябваше да кара в т.нар. старт EWS100. Това е нещо като предварително/входящо състезание, което следва същите етапи като основното, но е предназначено за участници, които нямат точки за него. Та в тази надпревара в категорията до 21 г. Велин завърши на 18 място от 29 участници – резултат, който не е никак лош, особено като се имат предвид и двете падания, едното от които с връщане назад, защото бе съпроводено от напускане на трасето. Самият Велин възприема подобни премеждия единствено като ценен опит и се зарече, че ще участва и следващата година в търсене на още по-добър резултат.

Информация от самия него вижте ТУК и ТУК.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>