Изабела Янкова спечели състезанието по спускане на фестивала Crankworx 2022 в Инсбрук, Австрия

17-годишната българка, която е атлет на Monster Energy, грабна победата в категория девойки до 19 години.

Инсбрук, Австрия – 20 юни 2022 – едно от най-легендарните състезания по планинско колоездене в Европа се завърна! Monster Energy поздравява Изабела Янкова за победата й в състезанието Deuter Downhill Innsbruck на Crankworx Innsbruck 2022. В категория девойки до 19 години 17-годишната българка завърши трасето с време 03:11.193, с повече от пет секунди преднина пред втората в класирането.

Crankworx Innsbruck прие световния елит в планинско колоездене в подножието на Тиролските Алпи. За шеста поредна година емблематичното събитие включваше състезания по спускане, слоупстайл, срещи на атлетите с феновете, разходки, забавления за деца и много други.

Crankworx стартира в Уистлър, Канада, през 2004 г. и се превърна в поредица от международни маунтин байк фестивали. Като начало на световното турне на Crankworx 2022, Инсбрук отбеляза първия от четирите кръга на тура. Следващите събития ще бъдат в Канада (Уистлър), Австралия (Кернс) и Нова Зеландия (Роторуа). Състезателите ще се борят за титлите в дисциплините пъмп трак, скорост и стил, дуал слалом, спускане и слоупстайл.

Атлетката на Monster Energy Изабела Янкова бе напълно фокусирана в победата. Тя прикова вниманието към себе си след невероятните успехи, които постинга в последните няколко сезона. В Инсбрук тя отново съумя да доминира в категорията U19, запазена за състезатели на възраст под 19 години. Янкова направи страхотно спускане с време от 03:11.193, повече от пет секунди пред американката Райли Милър, която зае второто място.

„Беше луда седмица тук в Инсбрук! Бях супер развълнувана да бъда тук на Crankworx World Tour и да се състезавам отново. Доста съм щастлива, че завърших на първо място във финалите. Започвам да се чувствам все по-добре на велосипеда си. Не е същото усещане, като да спечелиш Световна купа, но просто се радвам, че постигнах добър резултат“, каза Янкова след победата в Crankworx 2022.

Въпреки младостта си, Янкова има впечатляващ опит. През 2021 г. тя спечели титлата в европейските серии IXS European Downhill Cup, както и Световното първенство на UCI по планинско колоездене. Наскоро завърши на трето място в първото състезание от Световната купа по планинско колоездене за 2022 г. в Лурд, Франция. Не изпускайте от поглед младата състезателка, защото я очакват големи успехи.

Реклама

Какво следва в календара? Гледай следващото състезание от Световната купа на UCI в Лензерхайде, Швейцария, от 8 до 10 юли!

За повече информация относно Изабела Янкова и нашите атлети по планинско колоездене посети www.monsterenergy.com. Последвай Monster Energy във Facebook, Instagram, Twitter и TikTok за ексклузивни новини от MTB сезон 2022.

Текст: Monster Energy
Снимки: Fraser Britton/Monster Energy


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>