Изабела Янкова за втори път е европейски шампион при девойките

От 23 до 25 юни в Марибор, Словения се проведе Европейското първенство по спускане за 2022 г., в което българката Изабела Янкова успешно защити миналогодишната си шампионска титла, завършвайки с най-добро време сред девойките (категория Women Junior) пред погледите на своето семейство, което бе там не само да я подкрепи, но и да отпразнува с нея рождения ѝ ден няколко дни преди старта. Честита поредна победа на Изи!

Както съобщих по-рано през седмицата, в събитието се включиха още няколко български състезатели в различни категории. Повечето от тях записаха резултати в средата на класирането.

Димитър Джупаров е на 25 място при момчетата до 15 години.

Божидар Илиев и Росен Ранков са на 14 и 22 място при младежите до 17 години.

В категорията Men Junior (пак младежи, но на 17-18 години) Димитър Мазнейков завърши на 18 позиция, следван от Велин Дойчев и Калоян Янкулов на 21 и 22 място.

При девойките, освен Изабела Янкова, на старта беше и Деница Тошева (въпреки че се възстановява от травма на рамото), която завърши на 5 място.

При мъже елит единственият ни представител бе Стивиан Гатев, който завърши на 57 място.

Реклама

За съжаление никъде във финалния списък (а също и в квалификациите) не видях името на Роберто Василев – явно по някаква причина един от най-бързите ни състезатели е пропуснал стартовете, но се надявам всичко с него да е наред.

Пълното класиране може да видите тук: https://www.uec.ch/resources/2022%20Events/downhill/Results_Final.pdf.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.